Jak mnoho způsobů, jak zjistit kmitočet signálu?

T

TimMiller

Guest
Ahoj, Má někdo představu o tom, jak zjistit kmitočet signálu? Jsem prvním rokem, postgraduální student v biomedicíně a předtím studoval některé obecné inženýrství, ne opravdu velmi zběhlý v matematice. Máme velké množství dat, měřeno od člověka k analýze, včetně EEG, srdeční puls a další. Chtěl bych vědět, co je vhodná metoda k určení frekvence signálu? Například, pokud znáte něčí srdce bije pravidelně, které člověk může spolehnout, jak počítat se strojem? Protože jsem začala pracovat v této oblasti bych chtěl shromáždit co nejvíce informací udělat srovnání. Například jsem slyšel od lidí, Diskrétní Fourierova transformace může být použita pro určení frekvence. DFT je samozřejmě v vysokoškolského vzdělávacího programu, ale jak to udělat? A co vlnka transformace? Často jsem viděl jeho jméno spojené s zpracování obrazu, ale většina signálů jsme procesu, jako je EEG, jsou 1-D a ne 2-D obrazová data. Má waveletová vztahuje i na 1-D dat? Může být použita pro stanovení frekvence? A co jiné druhy transformace, jako je diskrétní kosinová transformace a Hankelovy transformace? Byl bych moc rád věděl, kolik metody již existují tam. Upřímně si někdo mohl dát průzkum na toto téma, zejména pro 1-D dat. Tim

Jsem si jist, že jsou biomedicínské nástroje pro tento účel. Jak možná víte, bude signál (tedy muže tlukot srdce) se skládá z několika sinusoid harmonických frekvencí s různými zátěžemi na každé frekvenci. Pro měření to můžeme připojit přístroj pro měření srdeční tep na příslušné snímače pro převod analogového signálu na analogový napěťový signál. Pak jsme ochutnat tento signál pomocí ADC. Dále výpočet DFT pomocí algoritmu FFT na počítači a odst. voila!), Budeme muset naše požadované frekvenční složky ..... Ale jak jsem řekl, by měl být nástroj, který provádí tyto operace v jednom kroku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back