T
TimMiller
Guest
Ahoj, Má někdo představu o tom, jak zjistit kmitočet signálu? Jsem prvním rokem, postgraduální student v biomedicíně a předtím studoval některé obecné inženýrství, ne opravdu velmi zběhlý v matematice. Máme velké množství dat, měřeno od člověka k analýze, včetně EEG, srdeční puls a další. Chtěl bych vědět, co je vhodná metoda k určení frekvence signálu? Například, pokud znáte něčí srdce bije pravidelně, které člověk může spolehnout, jak počítat se strojem? Protože jsem začala pracovat v této oblasti bych chtěl shromáždit co nejvíce informací udělat srovnání. Například jsem slyšel od lidí, Diskrétní Fourierova transformace může být použita pro určení frekvence. DFT je samozřejmě v vysokoškolského vzdělávacího programu, ale jak to udělat? A co vlnka transformace? Často jsem viděl jeho jméno spojené s zpracování obrazu, ale většina signálů jsme procesu, jako je EEG, jsou 1-D a ne 2-D obrazová data. Má waveletová vztahuje i na 1-D dat? Může být použita pro stanovení frekvence? A co jiné druhy transformace, jako je diskrétní kosinová transformace a Hankelovy transformace? Byl bych moc rád věděl, kolik metody již existují tam. Upřímně si někdo mohl dát průzkum na toto téma, zejména pro 1-D dat. Tim