Jak na analýzu hluku v podniku Cadence? (50 bodů)

K

Karthikeya

Guest
Ahoj všichni,
Chci vědět, jak simulovat hluku v podniku Cadence Analog Env.Jak používat 'portů' pro simulaci vstupů hluk?
Také se přechodových jevů lze odhadnout hluku na výstupu?Například v ADC, když najdu efektivní hodnoty rozdílu přechodné signálu na vstupu a výstupu zrekonstruované ... bude mi kvantování hluk další hluk?

pozdravy

Nazdar,
Sekce 2-23 průvodce PSpice A / D Schémata Verze uživatelů popisuje velmi pěkně witha n příklad, jak to udělat analýzu hluku.
Můžete přistupovat manuály kliknutím na help-> manuály v Top menu Capture-SNS.

Hello Karthikeya:

Předpokládejme, že víte, jak to udělat AC analýzu,
Vyberte hluku analýza s kapelou zájmu (např. 20 ~ 20e3)
zvolte zdroj napětí pro zajištění kompatibility s výsledkem HSPICE.
AC analýza Zbývá povolen.
Po dokončení zvolte výsledky -> Grafika -> Hluk Summary.
Hodně štěstí!

Vážení Karthikeya,

Tam jsou dvě věci, které byste si zde.Všechny analýzy hluku ostatní lidé jsou s odkazem na hluk jsou ac simulací.Ale pokud máte k simulaci quantization hluk a hlučnost ADC, musíte mít výstup a podřídit FFT (DFT, nebo v případě kalkulačka v Cadence životní prostředí).FFT / DFT by vám vrcholky hodnot RMS signálu a špiček podnět pro kvantizační úrovně hluku.

Odtud si můžete vypočítat Hluk Floor, SFDR, SNDR, atd.

hi Vamsi Mocherla,
Děkujeme vám za sdílení vašich myšlenek ... ale i přesto přístav dostal všechny odpovědi jsem chtěl.Používám 'strašák' simulátoru v Cadence ... a vlastně moje otázka byla, jak to udělat analýzu pomocí hluku přízrak, tj. pss analýzy a to i včetně vstupů hluku 'portů'.
Konečně mohu důvěřovat výsledky příklad jsem uvedl dříve, pro zjištění hluku pomocí přechodových jevů.
Protože váš byl částečnou odpověď ... můžu vám dát jen dílčí body.

pozdravy

Vážení kartikeya,

Pss pro analýzu, musíte Spectre RF licencí.Přichází k používání vstupních portů, jsou porty definované sítě / kolíky, kde by měla začít analýzou.Vlastně hluk analýza předpokládá dvě sítě přístavů a poté se v analýze.Proto to žádá pro vstupní a výstupní porty.

Samozřejmě, můžete věřit přechodových jevů.Přechodových jevů je RealWorld stavu.Všechny komponenty včetně hluku je vestavěný do výsledků.

No vlastně, můžete použít pss v Spectre Spectre není RF.Jsem přesvědčen, že byla zpřístupněna od version5x vyšší.

I don't have to přímo přede mnou a je to nějaký čas jsem běžet, ale obecně si vybrat pss a nastavte port na výstupu vstupní resp.běh sim a kalkulačka vyberete s11 swhatever parametry a právě ty spiknutí.

V případě, že by uvažoval o modely - pro params jako s11 atd., můžete použít jen základní vůle modelů, ale ty nejsou přesně extrahovány při vysokých frekvencích (pokud nemáte modely tru RF), takže by bylo trochu moc.
Pro hluk sims musíte mít správné hluku modelů, nebo vaše výsledky nebudou ani zavřít a měli byste dostat "default" "stavěný z-do" šumu výsledky.

já se konečně naučili dělat hluk hluk analýzy v kadenci ... díky všem, vaše odpovědi.Již jsem distribuovány všechny body na blízkost odpověď ...

Děkuji vám všem
pozdravy

PSS pnoise přístup se běžně používá, a to zejména pro případ, jako je návrh VCO.Nicméně, někdy to trvat několik dní najít správné podmínky konvergence, a výsledkem je meanful pouze v případě, přejedete-li zkontrolovat, že se skutečným výsledkem zkoušky.

Zkontrolujte, zda právě rytmus přízrak RF manuál, ve kterém jsou velmi podrobným popisem a příklady.Odtud můžete najít mnohem lépe explaination a krok-za-krokem proceduures než všechny odpovědi zde.

u otevřených (DC, AC, hluk analýza) a dal parametr hluku uvnitř každého dílu [/ b] [/ u]

Nazdar,

Jelikož naše společnost používat novou verzi Cadence 5141 USR3, int mu přízrak ADE prostředí, spektrum v přechodových jevů je volba "přechodových hluk" analýzy.
zajímavé ptát Cadence inženýrství, ano, nové funkce.

Může mi někdo říct, jak dělat hluk analyisis buď OrCAD nebo Advanced Desing System (ADS)?

Budu vděčný za jakoukoliv pomoc ...

Pozdravy,
Ahmad,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back