Jak na etch desce

E

expelleior

Guest
Všiml jsem si na místní listy elecronics shop mědi s nějakým druhem leptání pera. Jak je tento systém používán dělat desku?

To musí být "etch odolné pero". Jedná se o velmi staré a nepřesné surový způsob, ve kterém můžete nakreslit rozložení pomocí tohoto pera a pak etch nežádoucí mědi s použitím chemických látek, jako lept chloridu železitého. Teď dní většina lidí používá metodu přenosu pomocí foto-papír nebo tisk-n-kůra film, na kterém budete mít výtisk rozvržení pomocí laserové tiskárny a přeneste jej na mědi-oděná pomocí tkaniny-železo a pak etch desky.

Díky za vysvětlení, že, Ill uswe později metoda, kdy se dostanu k tomu, že kolem mé obvody! Na různých poznámku Vždycky jsem se divil, proč říkají prkénka, prkénka. Zřejmě v 'starých časů', lidé zatloukají hřebíky do dřevěných desek a připojit jejich okruhů, jako je to. Nejste si jisti, kde 'chléb' část se použije, možná, že slouží k špetka jejich maminek chleba krájecí desky dělat práci:) ps. máte použít laserovou tiskárnu? Je inkoustové vhodný?

jeden z nejlepších a spolehlivý způsob leptání obvodu je použít presensitized desky. Co budete dělat, je mít svůj layout na bílém papíře a pak vystavit na ot presensetized desce pomocí florescnet světlo na určitou dobu. pak namočit, že na coastic sody, pak se budete mít perfektní etch na pcb.

vysvětlení na wikipedii: http://en.wikipedia.org/wiki/ prkénko
Termín je odvozen z prkénka časná forma point-to-bodu konstrukce: zvláště, praxe budování jednoduchých obvodů (obvykle pomocí ventilů / trubky), na pohodlný dřevěný podklad, podobně jako řezání palubě, jako používané pro krájení chleba s nožem. [1]. [1] Paul Horowitz a Winfield Hill (1989). The Art of Electronics (druhé vydání ed.). Cambridge University Press. ISBN 9780521370950.

[Quote = laiza] jeden z nejlepších a spolehlivý způsob leptání obvodu je použít presensitized desky. Co budete dělat, je mít svůj layout na bílém papíře a pak vystavit na ot presensetized desce pomocí florescnet světlo na určitou dobu. pak namočit, že na coastic sody, pak se budete mít perfektní etch na pcb. [/quote] Musím výtisk obvodu na standardní papír, tváří, že se na tabuli a pak použít floresent světlo pak namočit?

Ano, to je nápad. První si koupíte v každém elektronický obchod "presensetized rada" je to jako 4x3 palce palubě. pak byste měli mít costic soda a jiné kapaliny (i zapomněl jméno, ale to je jeden používal v rytině v obyčejném palubě tvořit měď etch). Pak tisk rozvržení do papíru. Snížit vaše rady a místo rozložení a vystavit jej fluorescenční světlo. instrukce jsou napsané na "presensetized board". všechno je dokonalé, pokud budete postupovat podle instrukcí. My už jej využilo již.

U méně komplikovaných desek (ne-SMD, 0,5 + mm šířky stopy), jsem tisk (laserová tiskárna, samozřejmě), rozložení na tenké (semi-lesklý), papír z časopisu, například. Použít žehličku držet ho na kus typický kus vitroplast nebo pertinax. Poté se rozpustí ve vodě papír, který však ponechává pouze 'černý' bitů - tzn. sledování. Namísto použití chloridu železitého, já používám 16 ~ 18% kyseliny chlorovodíkové ve směsi s peroxidem vodíku 30% v přibližné 15:1 poměr (ve prospěch kyseliny). Je to levné a snadno koupit (jak kyselina a peroxid je méně než 2 $ za litr, a můžete udělat velký počet desek s ním). Nemusíte se starat o likvidaci to, na rozdíl od chloridu železitého, pokud jsem četl správně.

Nemusíte se starat o likvidaci to, na rozdíl od chloridu železitého
Obecně si mít se starat o likvidaci sloučeniny těžkých kovů, jak je použit etch roztok obsahující měď. Je to silný biozide, např. způsobuje obtíže při čištění odpadních vod. Aktivovaný kyseliny chlorovodíkové je silný etch směs, ale je to nezdravé produkovat aerosol a neměl by být použít bez dobré větrání nebo lepší laboratorní digestoř. A nejsou zpracovávány bez gumové rukavice a ochranné brýle.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back