Jak na rozhraní GSM / GPRS modem pro MCU?

L

Labin

Guest
Mám GSM / GPRS modem a 89c52 mikrokontroléru.
Jsem studoval všechny sady AT n prodloužena AT příkazů používá pro odesílání sms n dostávají pomocí HyperTerminal na PC a byl úspěšný.Nyní i potřeba rozhraní můj gsm modem 8052.I dont know how to start.

Oracle wypuściło dziś łatki, które obejmują aż 44 produkty. Łatają one 113 luk związanych m.in. z bezpieczeństwem.

Read more...

použití 8051 miliontin nebo jiné druhy, jako AVR s MAX232 IC RS232, pro připojení k GSM a GPS moduly (potřebujete 1 RS232 port pro GSM a jiný jeden pro GPS).

Použijte AT příkazů podle modulu list (GSM), pro použití GPS NMEA0183 protokol.

jste měl posílat a přijímat data prostřednictvím mikroorganismů pomocí c kód a přístav pro své řidiče písemné sériový port.

Nazdar,
V současné době všechny mikrokontroléry přišel s vnitřní sériový port nebo USART.GSM modem i komunikuje pomocí sériového portu.

Takže spojení by
8052 (vestavěný USART) -----> GSM modem

Nyní, program pro mikrokontrolér posílat všechny AT příkazů prostřednictvím sériového portu.
Pamatujte, GSM modem stále opakuje, že údaje, které obdržel.Takže když vám předá byte jste měl také dostávat stejné.Například pokud mikrokontrolér vysílá 'A' na GSM modem, který ihned po GSM modem předá a 'A' zpět na mikrokontrolér, který má na to.

Váš program by měl napodobit všechny příkazy, které jste nacvičeny v Hyperterminal.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back