Jak na výpočet PIN diody na výkon?

X

xbtxbt

Guest
Navrhl jsem ciucuit RF, ve kterých byly některé PIN diody se rozhodnout provozní RF path.The signálu RF se kolem diodou PIN, když je to cesta byla choiced.It pracoval dobře pod-10dbm moc generator.But signál, když jsem se sčítají signál RF moc 20Watts, výkon RF PIN collapsed.The obvod diody jsem použil je MA4P7104 M / A společnost, která pracuje s R méně než 0.5ohm a ztráty výkonu na základě konstantní teplotě 25 ° C prostředí je 3Watts. Nevím, proč obvodu nemůže fungovat, a já nevím, jak vypočítat sílu přiznat z circuit.I zajímalo, jestli by někdo pomůže me.TKS!

Ahoj, co je pracovní frekvence?Jste si jisti, že se tak hogh moc tam nejsou nějaké radianting účinky?Je rozložení pečlivě navrženy?

Sbohem

MA4P7104 nefunguje správně pro kmitočty vyšší než 500MHz.

Věděli jste, že zaujatý nahoru správně?100 mA na diodu, když vpřed ovlivněna a 100 VDC zvrátit zaujatost?

Také můžete mít foukané z diody při přepnutí z jednoho státu do druhého.Většina lidí vypnout RF vysoký výkon při přepínání, a zase zpět na RF i poté, co si jisti, že diody mají zapnutý.Všimněte si, že tepelný odpor je velmi vysoké a "vysoký výkon" dioda, což znamená, že nejsou určeny pro skutečně odvádí hodně tepla.Křemíkové diody opravdu by neměl být spuštěn více než 150 ° C i pro krátkou dobu, a 120 ° C v ustáleném stavu.To znamená, že diody přechod vést teploty, a povede k rovině teploty zem, nelze přidat až moc!

mwmmboy napsal:

Ahoj, co je pracovní frekvence?
Jste si jisti, že se tak hogh moc tam nejsou nějaké radianting účinky?
Je rozložení pečlivě navrženy?Sbohem

No, jeho dlouho.Podívám se, co já si pamatuji!

Já jsem za předpokladu, že máte dva hodit přepínač zde (SPDT, jeden vstup a dva volitelné výstupy).

Takže řekněme, že jeden z diod je vpřed ovlivněna na 80 mA.Budeme volat tuto D1.

Další dioda je reverzní chyb při -200 voltů.Umožňuje volání této D2.

Já také předpokládáme, že máte 50 ohm systém (50 ohm a 50 přenosových vedení ohm, atd.).

Jsem také za předpokladu, že máte dvě diody instalován v Y-série konfiguraci, která je jedna dioda na výstupu paži.

Dioda je SMD balíček, s tepelným odporem přechod případ na 50 ° C / watt.Dioda může ztratit 3 watty tepla maximum, podle listu.

Až 20 wattů je vstup na spínač SPDT.Moc cestování na diody na přenosové linky bude P = V * I = V * (V/Z0) Tak, V = √ (P * Zo) = √ (20 wattů * 50 ohmů) = √ 1000 = 31,6 voltů RMS.Pokud není k dispozici stojaté vlny, pak napětí cestování vlny se stanoví přepravní linie bude mít špičkové napětí / -44,7 voltů.

Zatím je to dobré.Máte 200 voltů DC přes diodu, takže RF překrývá jedna dioda D2 že je reverzní předpojaté bude stále zůstat zvrátit zaujatost a nedojde k opravě stávajících v této diody.Jak horké je, že jedna série zvrátit neobjektivní dioda?No, to je nejhorší případ napětí 44,7 voltů RMS přes to (za předpokladu, že žádné velké stojaté vlnění v důsledku zatížení nesouladu), takže výkon spotřebovaný budou jednoduše PdisOC = Vrms ˛ / Rparallel = 44,7 ˛ / 100K ohmů = 0,02 wattů.Podle listu, obrátil neobjektivní dioda by měla být vaše být ok!Teď jsem docela Leary z "100Kohm" paralelní uvedených odpor, ale řekněme, že to bylo tak hrozné, jak 10 krát horší, nebo 10Kohms, máte stále jen 0,2 wattů rozptýlený!Ne moc.Dioda křižovatka teplota je Pdissipated * Θtotal.Θtotal je zařízení, tepelná odolnost (50 degree.C / W) a plošné spoje desek tepelného odporu (umožňuje převzít dalších 60 degree.C / W. Takže to zvrátit zaujatost křižovatce teploty diody vstát z okolí by mohla být kolem 0,2 W * (50 60 degree.C / W) = 22 ° C. Takže pokud spodní části plošné spoje deska byla na 40 ° C říct (teplý na dotek), křižovatka je působících na pouhých 62 ° C, což je přijatelné.

Nyní dopředu neobjektivní dioda D1.Stejné 20 wattů je incident na to, ale prochází diodou v sérii.Takže P = I * V = I * (I * Zo) = I ˛ Zo.Takže, I = √ (P / Zo).
Irms = √ (20 watts/50 ohmy) = 0,4 amper RMS.Jak horké je to dioda dostat?Pdissipated bude Pdiss = Irms ˛ * Rseries = (0,4 ˛) * 0,5 = 0,08 ohmů wattů.

Vzhledem k tomu, 0,5 ohm se zdá reálné, jako diody, křižovatka temp opět bude 40 110 * 0,08 = 49 ° C. Není problém také.

Takže za předpokladů, že jsem udělal, měli byste být vše hotovo!

To bych se do dalších věcí!Za prvé, je dioda k ničemu?Měli byste být schopni, s nízkým výkonem, mění stejnosměrný proud přes vpřed ovlivněna diody a vidět různé vkládání ztráty.Do měřeného Rseries vs DC proud ukazují, že dioda má Rseries asi 0,5 ohm?

To bych se na každý zpívá elektrického oblouku kdekoli v obvodu.Mírná změna barvy, jako malé tmavé čáry mezi komponenty nebo dohledání a země může ukázat uhlíku bodovací stupnici.

Jsou kondenzátory použité v okruhu až do šňupací tabák?Musí být alespoň hodnocené až 300 voltů!Pokud ne, mohly by být rozebrat a hlady PIN diody řádného zaujatosti.

Se zatížení dobré?Je-li zatížení šortky ven, oblouky, nebo i jen má špatné PSV, všechny sázky jsou pryč.

Pak je tu vždy čichat test!Pokud můžete cítit kouř, nebo se cítí opravdu horké složky pod 20 W (touch krátce na první!), Které by mohly ukázat, kde to opravdu špatné.

Hodně štěstí.

biff44 napsal:

No, jeho dlouho.
Podívám se, co já si pamatuji!Já jsem za předpokladu, že máte dva hodit přepínač zde (SPDT, jeden vstup a dva volitelné výstupy).Takže řekněme, že jedna z diod je vpřed ovlivněna na 80 mA.
Budeme volat tuto D1..........Hodně štěstí.

Jedna další věc ke kontrole je osoba samostatně opravu.Dioda je dost velký (tlustý I region) tak, že by se nemělo dělat, ale bylo by vhodné zkontrolovat, zda je to pravda.Při napájení je použita vysoká, má 80 mA vpřed zaujatosti změny, jako číst o digitálním aktuální metr?

Zatímco před JÁ jsem se snažil MA4P7104 při 940MHz s 30W a byl nepracuje správně.

Pravděpodobně na 20W bude to samé, protože není žádný velký rozdíl mezi 44.7dBm a 43dBm.

V datasheet všechny hlavní parametry jsou měřeny na 100MHz, a ukázala na grafech na max 500MHz.

Zajímavé místo.Neviděl jsem ty grafy.List má určité grafy, které ukazují paralelní odpor potápění rychle až 600 MHz.

.

Pokud tyto listy, lze odvodit, pak paralelní odpor je spíš 2K ohm na 900 MHz (ne 10K Předpokládal jsem, že), tak ztrátový výkon v opačném Biase může být více jako 44,7 ˛ / 2 kohm = 1 watt.Přidat nějaké VSWR, atd., a možná dioda je jen přehřívá, rozebrat, a pak selhává.

A list ukazuje žádný odpor datové řady jiných než 100 MHz, takže co když se změní hodně na 900 MHz také?

biff44 napsal:

Jedna další věc ke kontrole je osoba samostatně opravu.
Dioda je dost velký (tlustý I region) tak, že by se nemělo dělat, ale bylo by vhodné zkontrolovat, zda je to pravda.
Při použití vysokého výkonu, není 80 mA vpřed zaujatosti změny, jako číst o digitálním aktuální metr?

2.5 dB / ztráta za vysokou vypínač je příliš vysoká.16 poboček?Rezistor zaujatost?Nacházíte se říká věci, které nedávají moc smysl.post schématu.

biff44 napsal:

2.5 dB ztráty pro vysoké vypínač je příliš vysoká.
16 poboček?
Rezistor zaujatost?
Nacházíte se říká věci, které nedávají moc smysl.
po schématu.

Vložte do schemtic něco jako slovo MS, a nahrát ji při vysílání.

Uvedení Pin diody do neguje vše filtr zaslán na tohle vlákno tak daleko.Prosím, snažte se, aby odpady čas, lidé příště.

biff44 napsal:

Vložte do schemtic něco jako slovo MS, a nahrát ji při vysílání.Uvedení Pin diody do všeho filtr neguje zaslán na tohle vlákno tak daleko.
Zkuste to prosím ne ztrácet čas lidí příště.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back