Jak najít frekvenci nejednotné časové řady dat přitom FFT?

J

jeet_rio

Guest
Ahoj ... Mám diskrétní meteorologických dat soubor věku ve srovnání s izotopem O data. Chtěl bych zjistit frekvence amplitudy spektra pomocí FFT v MATLABu. Nejsem schopen určit odpovídající hodnoty frekvence na plot spektra. Bude velkým přínosem, pokud někdo může poskytnout vodítko. Díky

FFT se nelíbí vzorku dat nepravidelně v X. Můžete být schopen dělat velké FFT s pravidelným X, ale mnoho z příslušných Ys nastavena na nulu. Buď to, nebo chrlit starý styl DFT. Měl jsem projekt, kde má X byly logaritmické. Nikdy jsem našel zástupce a musel jít cestou DFT.

Děkuji mnohokrát ... můžu provést DFT přímo v prostředí MATLAB .... Jsem nový MATLAB, stejně jako pro analýzu FFT ... Prosím, veď mě

Obávám se, že vím velmi málo Matlab. Tento projekt jsem dělal práci, pro DFT bylo asi před 15 lety s použitím Fortran. By měla existovat určitá Matlab průvodce tam, že by vám mohly pomoci.

Ahoj Jeet_rio, Předpokládejme, že máte n vzorků v pravidelných intervalech, T. Pokud získáte jejich DFT, oddělení ve frekvenci mezi zásobníky je 1 / (NT). Příklad: Předpokládejme, že máte n = 256 vzorků odebraných v intervalu T = 10 sekund. Celková doba trvání rejstříku je NT = 2560 sekundy. Interval mezi zásobníky je opakem toho, tj. 1 / 2560 Hz. Takže, první hodnota DTF (či FFT) odpovídá frekvenci 0 (střední hodnota). Následující hodnotu correspons složce, kterou frekvenci (1 / 2560) Hz, folowing na (2 / 2560) Hz, a tak dále. Všimněte si, že FFT je pouze účinný způsob, jak pokračovat ve výpočtu DFT. S pozdravem Z PD: Sorry. Stýskalo se mi po části "Nejednotné" thiking, že problém byl asi relationsgip mezi měřítko časové osy a frekvenční ose měřítku.

Jsem slušný s Matlab, ale v žádném případě odborník. Zde jsou některé články jsem se obrátil na webu, pokud jde o non-jednotný čas diskrétní Fourierovy transformace a některé interpolační techniky (člověk získává data z přílivu zeměpis, cizí jazyky, může být dostatečně podobné pojetí používat jeho realizaci vyplnit mezery v datové sadě). PPT diapozitivů [/url] [url = http://www.mathworks.es/matlabcentral/newsreader/view_thread/283073] ndft (nejednotné Diskrétní Fourierova transformace) - MATLAB Central [/url]

Děkujeme, že jste ... Díky moc ... Budu se snažit a dáme vám vědět

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back