Jak Najděte datová sběrnice šířky s C?

R

raja.bhavanam

Guest
Jak najít datová sběrnice šířky pomocí c kód?

Datová sběrnice šířka nemá nic společného s c.
To je důležité, protože váš kód, napsaný v C, by měly být pokud možno nezávislý na hardwaru.

Gomez

Gomez napsal:

... Datová sběrnice šířka nemá nic společného s c. ..

Nejedná se o hledání datová sběrnice šířka v C. Jedná se o použití vhodných datových typů v závislosti na hardware je pod kontrolou.
Například jsem psát kód pro framebufferu v řadič LCD v 8 bitovém režimu.Mohu použít jakýkoliv typ pole, ale to bude jednodušší na kódování, pokud jsem použil 8bit šířku datový typ pro pole.
S pozdravem,
Amraldo.

Ano, 8051 architektura je 8bit datawidth, což znamená, že definovat datový typ, který je 8bit budou řešit snadno pro MCU, pokud je použito 16 bit data, bude to pomalé zpracování instrukcí.

Myslím, že tyto údaje musí být plnění určité - zejména multiplatformní překladače může prowide tyto informace vlastnických funkcí nebo definuje.Podívejte se na konkrétní kompilátor manuál.

Je důležité mít nějaké znalosti o CPU a překladače, který používáte.

Myslím, že to, co znamená ...daný úkol napsat kus kódu, který bude využívat datové sběrnice velikost plnit některé úkoly účinným způsobem ....Jak je možné velikost datové sběrnice třeba "měřit"?..Mám pravdu Raja?

hmm ..i dont přesně vědět, C programovací ..Myslím si, že velikost char typ je velikost datové sběrnice ..nebo je to unsigned int.Také si pamatuji z mých 68hc11 kurz ..velikost akumulátorů n B byla stejná jako datová sběrnice.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back