Jak navigační vedl matice?

M

mouzid

Guest
Ahoj, cesta k posouvání LED displej určuje sílu spotřebované v celém obvodu. Chci diskutovat o této otázce s vámi. Jak se provádí rolování obecně pro vedlo matice? Mám 8 * 40 pod vedením displayer. Mám udělat scrole to Sloupec podle sloupce nebo pixel po pixelu? Má pixel po pixelu technikou je možné a která technika je lepší pixel pixer scolling Vertikální (z každého sloupce), nebo diagonální rolování?

podle mých zkušeností existují možná dvě metody vedly matice skenování 1. skenování podle sloupce jako u ukázaly v diagramu. v tomto vzoru pro každý sloupec je zapnutý jeden po druhém. Tento vzor vyžadovat, aby vaši sloupce ovladač být vysoké hodnocení. jako proud se všechny LED diody v jednom sloupci mohou z jediného řádku. tak pro 8 * 40 u potřebovat 40 ovladač spojené s o / p z posuvných registrů. Tato metoda vyžaduje méně program složitost a skenování může být rychle s méně řadič MIPS. 2. Další metodou je skenování řádek v celé této řadě 40 colmn se zobrazí najednou. u nutnost převést data na jeden kompletní řádek a pak jej západku. pak na 2., 3. .... osmé. Tato metoda vyžaduje vysoce aktuální dirver na ř. stranách, která je pouhých 8. zatímco na sloupcích je zatížení 1 vede jen tak u nepotřebuje žádné ovladače na této straně. tato metoda je mnohem komplexnější a vyžadují vysokou MIPS mikrokontroléru.

Jak se vaše matice je 8 bodů vysoká, že by bylo nejjednodušší využít 8 bitů přímo z přístavu řadič mikro (přes vhodný řidiči samozřejmě), aby řádky. Vše, co musíte udělat, pak je adresa sloupce individuálně s bleskem signál. V multi-znakový displej budete také muset být znepokojen obnovovací frekvenci, což by pravděpodobně třeba 60 krát za sekundu nebo více. To může znamenat problém rozdělení na menší, lépe zvládnutelné úseky, případně s využitím levných mikro na číslice nebo malé skupiny čísel se informace charakteru jsou distribuovány po celém displeji jiných drobných. Další věc stojí za zvážení, je vizuální efekt posouvání displeje, pokud je to nezbytné. Všechny multiplexní zobrazí se spoléhají na vytrvalost se předvídavostí mentálně kreslit kompletní charakter tvarů, v případě, že postavy jsou v pohybu buď mají tendenci být zametání účinek, pokud sloupce jsou způsobeny či diagonální trhá-li řádky jsou poháněny. Museli byste vidět, experiment, který je minimálně problematický. Brian.

[Quote = mouzid] Ahoj, mám 8 * 40 pod vedením displayer. Mám udělat scrole to Sloupec podle sloupce nebo pixel po pixelu? Má pixel po pixelu technikou je možné a která technika je lepší pixel pixer scolling Vertikální (z každého sloupce), nebo diagonální rolování [/quote] jsem implementoval tento projekt a jeho pracovních:) Já bych doporučoval, abyste šli za Přejděte Sloup je Coulmn Navštivte tento: http://www.projectsof8051.com/projects/06-rolling-display-using-matrix-leds.html , dejte mi vědět, pokud budete potřebovat další pomoc Díky __________________ , Rushikesh www.projectsof8051.com

Děkuji vám chlapi za vaše odpovědi. I přesto je třeba nějaké informace posunout své LED displej. První informace je, jak dlouho (min a max) jsem přejít na čele, zatímco rolování? A kolik času (i min a max) za sekundu sloupce musí být aktualizovány, aby se zabránilo vidět led vypnutý?

To je důležitá otázka Avery, jsem se snažil udělat maximum, ale myslím, že na tomto fóru žádné tělo ví o pohybu zobrazení zpráv hodně, ale nemusí být ochoten pomoci v pravém způsoby ??????????? Nemohl jsem dostal odpověď, že ještě Jestliže jsem schopen zobrazit text na pohybující se zpráva zobrazí tak, jak bych to scrol doprava nebo doleva?? Prosím, pokud někdo má nějaké informace o každém kniha napsaná na pohybující se zpráva zobrazí tak mi prosím řekněte jméno nebo plz upload. pokud jde o

Ahoj kluci, já jsem také hledá pro tento projekt, díky vám všem .... to mi hodně pomohl ... :)

nevyžaduje logické ics ... jako dekodér. časovač? prosím, veď mě postavil tohle ... Dělám to jako posledního roku projektu ....

[Quote = john.l] nevyžaduje logické ics ... jako dekodér. časovač? prosím, veď mě postavil tohle ... Dělám to jako poslední rok, projekt ....[/quote] obvod, který jsem vyvinul neobsahuje časovač, ale ano, obsahuje 03:08 dekodér. Také obsahuje západky IO Dejte mi vědět, pokud budete potřebovat více pomoci __________________ Díky, Rushikesh www.projectsof8051.com

[Quote = rushi53] obvod, který jsem vyvinul neobsahuje časovač, ale ano, obsahuje 03:08 dekodér. Také obsahuje západky IO [/quote] Dobrý den, děkuji za poskytnutí této informace můžete po schématu zde .... tak, že můžu rozvíjet tento obvod snadno ... díky ..

Jak mohu získat 8051 simulátor s motorem, LED, LCD .. atd pls help

[Quote = rajeevavr] Můžete získat LED hex písmo generátor z pjhs_rajeev (at) rediffmail.com [/quote]

Zdravím všechny díky za poskytování těchto informací jsem si vybrala tento projekt jako můj projekt BTech. Do teď jsem pracoval na simulaci části. Dosud se rozhodl s aktuálním schématu. Moje otázka je, bych měl použít připravené bloky Matrix LED nebo bych se měl postavit PCB použití jednotlivých LED diod? Plz mi průvodce, díky předem ....

[Quote = contactarman1] Moje otázka je, bych měl použít připravené bloky Matrix LED nebo bych se měl postavit PCB použití jednotlivých LED diod? [/Quote] Omezení Připraveno bloků je jejich omezená a pevná velikost S PCB ur vlastní, může u Matrix postavit jakékoli velikosti.

[Quote = sn_burki] To je důležitá otázka Avery, jsem se snažil udělat maximum, ale myslím, že na tomto fóru žádné tělo ví o pohybu zobrazení zpráv hodně, ale nemusí být ochoten pomoci v pravém způsoby ??????????? Nemohl jsem dostal odpověď, že ještě Jestliže jsem schopen zobrazit text na pohybující se zpráva zobrazí tak, jak bych to scrol doprava nebo doleva?? Prosím, pokud někdo má nějaké informace o každém kniha napsaná na pohybující se zpráva zobrazí tak mi prosím řekněte jméno nebo plz upload. pokud jde o [/quote] ahoj, musíte přesunout data troth registrů, pokud potřebujete přesunout data na světlo desce se poprvé ukazují data za krátký čas a pak se přesunout data do dalšího zaregistrovat a poté opakujte tuto dobu znovu. .. ale toto je závislé na vaší konstrukci matice vedla deska (řádek nebo sloupec scan scan) poznámka: Bydlím v Íránu a nemůžu psát anglicky velmi dobře ... i líto, protože moje chyba v mém rukopisu: D.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back