Jak navrhnout OTA se ziskem 8000?

A

airboss

Guest
Dobrý den, Chceme navrhnout OTA se ziskem 8000. První etapa je teleskopický cascode a na 2. stupni je prostě CS. Snažili jsme se velikostí naší tranzistoru, ale zdá se, jako úkol pro nás nemožné se dostat tak vysoký zisk. Může mi někdo pomoct? Děkuji moc!

[Quote = Airboss] Dobrý den, chceme navrhnout OTA se ziskem 8000. První etapa je teleskopický cascode a na 2. stupni je prostě CS. Snažili jsme se velikostí naší tranzistoru, ale zdá se, jako úkol pro nás nemožné se dostat tak vysoký zisk. Může mi někdo pomoct? Děkuji moc! [/Quote] Stačí použít zisk-Boost pro zvýšení zisku. Bastos

[Quote = Airboss] Dobrý den, chceme navrhnout OTA se ziskem 8000. První etapa je teleskopický cascode a na 2. stupni je prostě CS. Snažili jsme se velikostí naší tranzistoru, ale zdá se, jako úkol pro nás nemožné se dostat tak vysoký zisk. Může mi někdo pomoct? Děkuji moc! [/Quote] není tam žádný problém, myslím, že

Myslím si, že zisk 80 dB je dosaženo při cascode jako první etapu a zesilovač CS ve druhé fázi. Cascode konfigurace sám za rozumnou rychlostí by zisk o 60 ~ 70 dB (1000 ~ 4000 V / V). Asimple CS fázi ve druhé fázi by zbytek zisku. Jediná věc, na starosti je zátěž kapacitní zesilovač se snaží řídit. Stabilita může být dosaženo použitím cascode odškodnění.

Ahoj, my jsme navrhování rozdíl i / P & O / p OTA. pro první fázi (teleskopický cascode) jsem se zmínil dříve, jsme použili dvě NMOS & dvě PMOS na každé pobočce. jsme velké všechny 90u/1u, ale stále si chudý zisk menší než 20. jsme pomocí technologie 180n. Má někdo nějaké postřehy? děkuji ....

Věděli jste, ujistěte se, že pokud vaše tranzistory jsou v jejich správném regionu (saturace, trioda nebo co jsi pro navrhování)? Myslím, že by bylo mnohem snazší pro lidi, odpověď na vaši otázku, pokud jste nám poskytl schématu.

Ahoj, to je moje schéma. všechny MOS jsou v saturaci. operační zesilovač je CMFB. VCC = 1,8. Děkujeme vám.

[Quote = Airboss] Ahoj, to je moje schéma. všechny MOS jsou v saturaci. operační zesilovač je CMFB. VCC = 1,8. Děkuji vám. [/quote] Snižte aktuální od 200 uA do 50 uA, pokles W / L's přiměřeně ke zvýšení zisku DC. Použití délka 1U v obou tranzistorů NMOS a PMOS v cascode zesilovače. Zvýšení proud v druhé fázi, aby se zasadila druhý (non-dominantní) pól na vyšší frekvence, protože dominantní pól bude na výstupu zesilovače cascode. To by mělo pomoci, abyste si zisk 80 dB. 80 dB by mělo být snadné se dostat z kaskády teleskopické cascode a CS zesilovače konfigurace (což je konfigurace obvodu jste popsal v první post) Bhárat

Také věřím, že to je problém s pomocí 1 Meg Ohm rezistory jako prvky CMFB snímání. Výstupní impedance teleskopické cascode je pravděpodobně mnohem vyšší než 1 Meg. Zkuste zvýšit jim až 10 Geg nebo tak, a uvidíme, jestli to dělá rozdíl. Další věc: já si myslím, že CMFB síly, aby se produkce Vdd. Jste si jisti, že všechny tranzistory jsou v saturaci? Také: Vidím, že jste připojen zdroj pro hromadné v obou tranzistorů NMOS a PMOS. Musíte zkontrolovat, zda je to možné, že technologie u používáte (pro PMOS je obvykle OK, ale pro NMOS obvykle to není)

1M resister sníží svůj zisk. Zkuste velký resister nebo použít kondenzátor místo.

může někdo navrhnout tranzistor velikosti za stejnou teleskopické OTA pro 80dB zisk> a UBG> 300MHz. Rozhodl jsem se mu Iss být 320uA podle mých silách specifikace etc.I dělal výpočty pro stejný, ale moje všechny tranzistory nepracují v sytosti pro ty hodnoty W a Ls. Ztratil jsem hodně času vyladit design v logickým způsobem, ale nemohl dostat úspěch. Můj technologie je UMC 0,18 um v Cadence strašidlo a VDD = 1.8V. prosím, pomozte ......

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back