Jak převést 230V AC na 5V DC s za použití transformátoru

S

saumya_85

Guest
[Color = blue] Jak převést 230V / 440V AC na 5V DC s za použití transformátoru. [/Color] [color = indigo] Je to možné? [/Color] [color = red] Může právnická osoba mi pomoct? [ / color]

To je 100% možné získat 5 voltů bez transformátorů při použití kondenzátorů a rezistorů, avšak s omezením některých milliampheres. Také můžete použít spínaný zdroj. BTW, co současná budete potřebovat?

Níže jsem spojen s papírem o této věci, postarat se, kondenzátor napájení je jiný než konvenční Most-kondenzátoru zdroje, z nichž první je v podstatě konstantní proud krmil zařízení, druhá je zdroj napětí. Každopádně si noviny získat větší znalosti o výkonu, výhodu, cla a tak dále o této třídy dodávky zařízení. Kondenzátor-Fed, napětí-Step-Down, Single-Phase, neizolovaný usměrňovače http://www.hamill.co.uk/pdfs/acfvsdsp.pdf

Je tu 2 způsoby, jak můžete to udělat: 1. Kapacitní Beztransformátorový NAPÁJENÍ nebo 2. Odporová Beztransformátorový NAPÁJENÍ Přejít na Microchip webové stránky a do hledání aplikací pro poznámka: AN954 Hodně štěstí, MFD

Předpokládám, že [color = blue] jsem pomocí transformátoru [/color]. ok jsem plánováno jako níže: [color = darkred] Přímé připojení k transformátoru, který přemění 230 V AC až 24 V pak použití usměrňovačem obvodu pak regulátor napájecí obvod [/color] [color = green] Ale když jsem se já. bude jiné hledání: [/color] [color = brown] Zjistil jsem, že používáte jeden varistor a kondenzátor v celém dodavatelském AC před transformátoru [/color] [color = red] Mohl by mi někdo vysvětlit co je potřeba /. Role varistoru a kondenzátorem před transformátor? Proto potřebujeme varistor? [/Color] [size = 6] [/size]

[Quote = saumya_85] Předpokládejme, [color = blue] jsem pomocí transformátoru [/color]. ok jsem plánováno jako níže: [color = darkred] Přímé připojení k transformátoru, který přemění 230 V AC až 24 V pak použití usměrňovačem obvodu pak regulátor napájecí obvod [/color] [color = green] Ale když jsem se já. bude jiné hledání: [/color] [color = brown] Zjistil jsem, že používáte jeden varistor a kondenzátor v celém dodavatelském AC před transformátoru [/color] [color = red] Mohl by mi někdo vysvětlit co je potřeba /. Role varistoru a kondenzátorem před transformátor? Proto potřebujeme varistor? [/Color] [size = 6] [/size] [/quote] kámoš u žádají stejnou otázku všudy ... se někteří googling taky: D

Hai Saumya-85. Jak máte v úmyslu se dostat pouze 5 voltů DC regulované, je dostačující, pokud používáte 9V transformátor pro usměrňovače jako rezerva pro regulaci napětí, které je asi 3 volty nad požadované napětí. Kondenzátory slouží k filtrování žádné vlny a varistor se používá pro potlačuje jakékoli špičky na dodávky. Hodně štěstí

Ahoj saumya Hlavní funkce varistoru je chránit proti nadměrným obvodů přechodových napětí začleněním do okruhu tak, aby při spuštění, budou vypínací proud vytvořený vysokého napětí pryč od citlivých součástek. Myslím, že hlavní funkcí pro potlačení šumu kondenzátoru a aby se usnadnilo vstup sinusový

Saumya, že jste neodpověděl na Pranam na dotaz, jaká je současná poptávka z 5V dc supplyu chcete-li, co vše, co potřebujete, je říci, 5V 500mA, transformátor 230 základních a 8V střední s 750 kapacitou mA bude dělat si mohou použít 4 diody usměrňovač, mají filtr s 2000uF/16V. použít regulátor IC 7805 a dobrý chladič s 0,1 UF čepici každý připojit na vstupu a výstup na společnou GND, AS řekněme 470uF/16V FILTER CAPACITOR na výstupu, jste připraveni ji použít. Samozřejmě budete potřebovat kontejner do domu všechny tyto věci. Doufám, že si můžete udělat schéma z daného vysvětlení. stáhnout datasheet 7805 z www.alldatasheet.com a studovat to oceníte všechny otázky. .

[Quote = saumya_85] [color = blue] Žádám 5Volt DC with2A> I

[Quote = saumya_85] [color = blue] Žádám 5Volt DC with2A> I

[Quote = pranam77] [quote = saumya_85] [color = blue] Žádám 5Volt DC with2A> I

Používá se také poskytovat aktuální, 3 zesilovače s volatge na regulované úrovni. 5volts v tomto případě. Nezapomeňte stisknout "mi pomohl tlačítko, pokud se vám tento příspěvek pomohl vám. Hodně štěstí

Hai Saumya. Vezměte prosím na vědomí, že tyto obvody poskytnuté mě bude fungovat dobře, když jej používat s usměrněným a filtrované DC pochází z transformátoru pouze.

[Quote = smxx] Ahoj To je možná nebezpečí použití 230-5V [/quote] Ano, to je nebezpečné používat neizolované zásoby, protože mnohé časy jsou naše navržené obvody použity jinými, aniž Správné pochopení a jsme si jisti být electrocuted IF se dostanou do kontaktu nevědomky a odpovědnost přímo padá na nás, pokud dohledat legálně.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back