Jak převést napětí na pulsy pomocí 89c51 micro?

C

chanduchi

Guest
Ahoj

Jak převést napětí na impulsy (frekvence) pomocí 89c51 micro řadič?

Cílem použití AD571 ADC a konverzi analogového napětí na digitální vysílání a krmení k mikrokontroléru.

Pro mikrokontrolér jsem připojen bzučák.V závislosti na vstupní napětí jeho objem by měl kontrolovat.Amplituda je konstantní, ale míra by měla být změna.

Jak tento problém vyřešit.

Díky

Jde o
chandu

hai
Předpokládám, že bzučák je součástí systému
Pokud chcete změnit hlasitost, musíte připojit DAC
ie.digital na analogový převodník mikrokontroléru
a O / P DAC by měla být věnována bzučák.doufám, že tento problém vyřešíSlunce

Build pevné-frekvence PWM, jehož duty-cyklu se mění v závislosti na vstupním napětí.Že se bude měnit hlasitost, i když tam může být změna zvuku, taky.
Jaký druh bzučák používáte?

ahoj
použití bzučák s oscilátor a udělat to, co "VVV" řekl.
jde o

Díky za odpověď

Tady jsem porovnáním s externím signálem žádané hodnoty.Žádaná hodnota je proměnná.Je dobře změny uživatele k uživateli.Podle žádané hodnoty chci generovat pulsy a dávat na všechny hudební IC, který generuje zvuk.

Můj problém je, jak generovat pulsy v závislosti na vstupním signálu.

Jde o
chandu

Ahoj
to myslíš:
chcete generovat pulsy v závislosti na vstupní napětí.
si vstupní napětí je omezen v rozsahu a pro ně vaše výstupní frekvence je omezena v rozmezí.
jde o

Ahoj

Mé pochybnosti je, jak generovat proměnnou frekvencí s konstantní amplitudou pomocí 89C51.

Proměnnou frekvencí je závislá na analogový vstup napětí.

Takže cíl plánování, aby digitální hodnoty odpovídající analogový vstup napětí a místo digitální hodnota v TIMER rejstříku.Pokud se digitální hodnota změny odpovídající frekvence také ke změnám.To je můj plán., Jak to provést jeden.

Děkuji vám,

Jde o

chandu

Ahoj
Váš plán je dobrý.
nastavit časovač hodnoty proporcionální s vstupní hodnoty a maximální hodnoty na vstupu a max frekvenci.
jde o

Ahoj ...

Můžete použít na vstupu ADC od každého uživatele k načtení časovače a poté použijte časovač pro generování PWM ...

OR

Můžete přiřadit každému uživateli analogový vstup rozsah ADC ...User1 = 0000-0011 User2 = 0100-0111 atd. pak přímo přiřadit těchto rozsahů hrát hudební insturement nebo bzučák na různých zvuků ...

Doufám, že to pomůže ...

zkuste tento čip ...

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/4849

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back