Jak posuzovat, zda MOSFET je dobrá nebo chyba?

R

RoboColor

Guest
Jsem jednání o problému, který MOSFET jsem koupil, je špatný ten, který nikdy nemůže fungovat.Možná, že jsou zbořeny na prodejce, u některých starých deska PCB.Tak jsem chtěl vědět, jak má posuzovat, zda jsou dobré jedno nebo zavinění jedno s pomocí několika jednoduchých nástrojů, např..multi-metr.

Díky moc!

No, nejjednodušší způsob je změřit své terminály s multimetru (v dioda test nebo odpor režimu) a porovnat s měřením spolehlivý.Pokud nemáte jinou MOSFET v ruce, pak můžete provést tyto testy s multimetr:

1 - Většinu času, vyčítáno, MOSFET má alespoň dvě ze svých terminálech nakrátko.To je první věc, kterou je třeba zkontrolovat.Ale před provedením této zkoušky, ujistěte se, že brány kapacitní MOSFET je vybitá.Nebo jste mohli vidět zkrat v DS, i když MOSFET je dobré, protože MOSFET bude dál.

2 - DS by se měly chovat jako dioda.
V dioda testovacím režimu, multimetr by měl ukázat hodnotu jako 0.XXX voltů v jednom směru a nekonečno v ostatních.V režimu měření odporu, by mělo ukázat nějakou hodnotu v jednom směru a ukázat nekonečno v opačném směru.

3 - odpor mezi GD a GS by měla být nekonečnýAle kdybych vám, já bych prostě stavět okruh s lampou a pokusit se vyvolat MOSFET, aby zjistil, jestli to funguje nebo ne.

Děkuju mnohokrát.Protože odpor mezi kolíky MOSFET je velmi široká, s výjimkou dioda terminálu, takže myslím, že bych radši test MOSFET s lampou.

Ještě jednou vám děkuji!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back