Jak používat elektrické slučovač efektivně?

G

g86

Guest
Viděl jsem na mnoha místech lidé používají napájecí slučovač spojit dva signály s libovolnými fázemi. Ale víme, že to je také možné, že žádná síla může přijít na výstupu, když dva signály jsou ven fáze. Takže moje otázka je ...... ::: Idea::?

Snížení celkové energie je žádoucí situace Někdy, když je zpracování signálu funkce.

To platí i pro účely zpracování. Ale říct, kdy je třeba doplnit dvě 1 watt signál dostat 2 watt nemůžeme použít napájecí slučovač na libovolných místech. Ale to, co jsem viděl na mnoha místech whre lidí používá libovolné délky přenosové linky pro připojení 2 zdrojů. Nyní, když tato moc se objeví s posunem -180 stupni fázi bude k dispozici žádné výkon na výstupu. Takže získat 2 watt výkon, měli bychom mít dva stejné amplitudy a stejné fáze vstupy. Které lze dosáhnout přenosové linky changeing délku na vstupu. Ale co může být efektivní způsob, jak toho dosáhnout? ::: Idea::?

Vaše závěry správné. Postupné (délky vedení), musí mít na paměti. To je důvod, proč v designu zesilovač extrémní úsilí je věnována odpovídající fáze mezi dvěma cestami, který zahrnuje fáze před zesilovače (ballance na rozdělovač a stejné délky vedení) a fázový posun do zesilovače a stejné zisky v nich.

"Whre lidé používají libovolné délky přenosové linky pro připojení 2 zdrojů." Jen chtěl zmínit, že pokud se kombinuje se "různých zdrojů", jak jsem pochopil z vaší poznámky výše, pak neexistuje žádný způsob, jak spojit je ve fázi vůbec, protože zdroje jsou různé a provádět různé fáze info ... atd. Jediný způsob, jak dosáhnout zisku max kombinace je, když dva spolu signály jsou 100% shodné ve fázi, tvar, vysílat info .. atd. To většinou platí, pokud máte jen jediný zdroj signálu, pak se rozdělit tento zdroj s splitter, pak zkombinovat je zase zpátky (možná po zesílení) s slučovač. Teprve pak se budete muset starat o lícování fáze dvou signálů do slučovače. Pokud máte dva různé zdroje (jako například dvě HP generátory signálů), není tam žádný způsob, jak spojit je s kombinací získat, pokud nejsou transimitting stejné informace, a fázových dohromady, ne jen frekvence zamčené. Pokud máte na mysli jen čistý sinusový signál (CW singals, nebo signály bez info v jejich fáze), pak ano, odpovídající jejich fáze odpovídající délce přenosu linek je důležité, aby kombinace zisk. Doufám, že jsem pochopil jste correctl ...

Výše uvedený příspěvek popisuje klasický 6 dB ztráty nonidentical signály. Z jednoho vstupu dva porty strany na jeden port straně je 6 dB ztráty, pokud druhou z těchto dvou vstupů levoboku není totožná s první. V některých případech, jako jsou anténní řady, nerovné délky vedení posunout úhel hlavního svazku. Jinými slovy, signál z jiného směru mají nyní správnou kombinaci fázový posun mezi anténních prvků (kvůli rozdílům délka cesty) a rozdíly délce vedení, aby se ve fázi na vstupu slučovače.

V WLL, použití sítě GSM v různých budovách. Mnoho jiných případech.
Ano, neexistuje žádný způsob. [Quote = Gemini1706] Jediný způsob, jak dosáhnout maximální zisk je v případě kombinace dvou kombinovaných signály jsou 100% shodné ve fázi, tvar, vysílat info .. atd. To většinou platí, pokud máte jen jediný zdroj signálu, pak se rozdělit tento zdroj s splitter, pak zkombinovat je zase zpátky (možná po zesílení) s slučovač. Teprve pak se budete muset starat o lícování fáze dvou signálů do slučovače. Pokud máte dva různé zdroje (jako například dvě HP generátory signálů), není tam žádný způsob, jak spojit je s kombinací získat, pokud nejsou transimitting stejné informace, a fázových dohromady, ne jen frekvence zamknutá.
A Přesně v tom spočívá moje otázka. V takové situaci, jak spojit tyto signály arbitray efektivně?

Neexistuje žádný způsob, jak je kombinovat bez ztráty nějaké formy. Semiconductor zisk je levný. Vezměte si 6 dB ztráty pasivní slučovače. V některých situacích izolace je hlavní problém. Například, v kombinací dvou signálů pro měření IMD. Vyrovnání smyčky signální generátor se remodulate rušivé postranní na svůj signál v případě, že další signál do výstupu nonideal izolace slučovače.

"A právě v tom spočívá moje otázka. V takové situaci, jak spojit tyto signály arbitray efektivně ?"... Jak nadýmavé řekl, není tam žádný způsob, jak spojit bez ztráty theoritical (3 dB na návěstidlo) + přidána ztráty v důsledku non-ideální slučovač. Později přidal ztráty způsobené non-ideální kombinátor, lze minimalizovat pomocí krátkých řádků do / outfrom slučovač, aby se minimalizovalo dielektrické / měď ztráty. Jinak nic moc dělat .. Konkrétně je nic moc, která má co do činění s fází minimalizaci ztrát. Fáze je mimo ztráta příčin, tak nic moc o tom můžete udělat pro minimalizaci ztrát ... Doufám, že jsem správně pochopit své místo ...

Také jsem přemýšlel simillar věci. Znamená, že není způsob, jak zabránit tomu, aby ztrátu výkonu, a to nejen moc, může informace obsažené ve dvou vstupních také může být lossed nebo zkreslené během těchto typů navíc. RF je [legrační]::: idea::: [quote = nadýmání] Neexistuje žádný způsob, jak je kombinovat bez ztráty nějaké formy. Semiconductor zisk je levný. Vezměte si 6 dB ztráty pasivní slučovače. V některých situacích izolace je hlavní problém. Například, v kombinací dvou signálů pro měření IMD. Vyrovnání smyčky signální generátor se remodulate rušivé postranní na svůj signál v případě, že další signál do výstupu nonideal izolace kombinátor. [/Quote]

[Quote = G86] informace obsažené ve dvou vstupních také může být lossed nebo zkreslené během těchto typů navíc. RF je [legrační] [/quote] No informace nebude narušena, pokud se kombinují dva různé signály na stejné frekvenci, což je velmi nepravděpodobné, že chcete dělat, že .. Ale pravda, RF je legrační:)

Pasivní slučovač je lineární systém. To znamená, že každý vstup se objeví na výstupu s amplitudou ztrátový činitel, a fázový posun faktor. Nedojde k žádnému typu IMD přidal signál na výstupu.

Jednou možností, jak zlepšit efektivitu kombinace je přidat fázového posunu na jeden vstup z kombinátor, a upravit fázi do maximální výkon je dosaženo při společném výstupu. Samozřejmě to funguje-li oba vstupy jsou na stejné frekvenci.

Existuje způsob, jak získat česání ztráty mnohem menší než 3 dB typické ztráty na signálu kombinovat dva signály s různými frekvencemi: Použití filtrů dutiny, kde se naladit jeden filtr pro signal1 a další filtr signál 2, potom je kombinovat s běžná jednoduchá TEE koaxiální připojení, nebo tak něco. Tato metoda byla použita v dávných dobách v cellualr kombinovat několik desítek signálů přes masivní drahé dutiny strukturu. To je nepoužívá. Také se používají filtry mají dutiny řízen automaticky ladit motory filtry na požadované frekvence signálu, ale víte, že náklady na tuto sturucture + motor + ovládání není opodstatněné ve srovnání s náklady jen přidat více energie zařízení Vaše stanice a žít s 3dB ztráta za dva signály (Samozřejmě není možné kombinovat více než dvě, aniž byste museli mnohem větší ztráty) ... Dejte nám vědět, pokud budete potřebovat více info. Zdraví.

gemini, pokud chápu dobře, dutiny kombinátor, které zmiňujete, je diplexoru, pasivní zařízení slouží k oddělení Rx / Tx ve zdvojené systémy frekvenci. Určitě to funguje při použití signálů na různých frekvencích, a ztráta z běžné portu na některou z dalších dvou je (nebo musí) být velmi nízká. Nicméně to nelze nazvat správně kombinátor, protože si myslím, že to nemůže pracovat s signálů pracují na stejné frekvenci, a dokonce i to, že problém fáze je stále přítomen. Ve skutečnosti, pokud si dobře pamatuji, v diplexoru křižovatce, používáte-li cestu v F1 mezi porty 1 a 2, pak Port 3 (navržen na F2) předkládá otevřený impedance v F1 křižovatce, takže je není "vidět". To samé se děje mezi porty 1 a 3 na F2. jde o

Správně. Dva passbands musí být daleko od sebe tak, že filtry mohou mít slušnou přechod kapely. To není technicky kombinátor, ale je vhodný pro spojení dvou signálů velmi rozdílné frekvence na stejném drátu. Ekonomicky je to mnohem dražší, než dalších 6 dB polovodičových zisku pro malé signály. Pro napájení signály, jako je vysílání stanice, je to levné řešení pro spojení dvou vysílačů na stejné anténě.

Hoe abput pomocí vysoké teploty supravodiče materiálu fázového posunu? Sníží se tak ztráty signálu, ne?

1. Jste kluci mluví o stejné frekvenci, nebo jinou frekvenci? Máte-li kombinovat různé kanály, není problém fázi utkání. Máte-li mluvit o stejné frekvenci, může pomoci fázového posunu. 2. 3 dB ztráta je kvůli dělič wilkson. Neexistuje žádný způsob, jak se dostat pryč s tímto designem. 3. IMD výsledkem kombinace je způsobeno tím, výstupní fázi zdrojů signálu je nelineární a izolace v kombinátor návrhu je nedostatečná. Izolátory mohou být použity v tomto případě. Mé dva centy. jde, mwpro

Toto vlákno je neaktivní, zatímco ve skutečnosti ... dlouho ... ale já doufám, že jsem si osvěžit a vytvořit nějaký zájem znovu. Konkrétně moje otázka se týká prohlášení, nadýmání jste se zmínil, že je "klasický 6 dB ztráty na straně při kombinaci ne stejné signály ..." Dále v závitu Gemini1706 odkazuje na stejný komentář, ale volá 3 dB na signálu. Které z následujících tvrzení je správné pro 2 way slučovač, které nejsou identické signály: 1. Je-li ztráta je 6 dB na signálu, pak se můj odpor izolace musí rozptýlit 75% každý signál. Například kombinací dvou 1 watt non-identické signály do kombinátor, budou muset odvádět odpor 0,75 W minimum (na vstupu), navíc k vodiči a dielektrické ztráty. 2. Je-li ztráta je 3 dB na signálu, pak pro stejný scénář, bude minimálně 0,5 W (na vstup) být ztracen spolu s dalšími ztrátami. Díky za vysvětlení a pomoc v mé chápání moci kombinovat.

při slučování dvou signálů @ stejné frekvence Předpokládejme, příkon 6 watt první rozkol a než spojit dvě zařízení, 12 watt, takže pratcically, kolik energie mohu získat od ideálním případě z 24 watt, kdyby zařízení zisk 5 dB nějakou představu o implementaci ladit fázového posunu na vstupu snížit nesoulad. S pozdravem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back