Jak používat hspice o debug informace?

H

Hughes

Guest
Pokud se hspice simulace zastávky nonconvergence problém, je seznam ladění uzlových napětí vytisknout.Někdo víte, jak používat tyto informace k Sove nonvergence problém?

. ic nebo. nodeset pro stanovení počátečních podmínek některých kritických uzlů.

Vím, že nonconvergence může být někdy problém vyřešit nastavením počáteční podmínek. Ic nebo. Nodeset prohlášení.Ale já nevím, jaké počáteční podmínky shoud být stanoven.Ve velkém okruhu, počáteční podmínky jsou diffult spočítat ručně.Je možné získat nějaké vodítko z hspice o debug informace?

Já jsem trpěl již dříve, a byl vyřešen tím, že dělá následující rady.
Pro váš případ, možná se můžete zkusit
1). MOŽNOST CONVERGE = 1 GMINDC = 1.0000E-12
2) změny globální mocnosti prohlášení jako jedno ramp.
ex.
vx avdd 0 PWL (0NS 0v 1ns 0v 2ns 'VHI')
* vx avdd 0 dc 'VHI'
vz VDD 0 PWL (0NS 0v 1ns 0v 2ns 'VHI')
* vz VDD 0 dc 'VHI'

Viz také na tento odkaz pro získání více informací.

http://www.elektroda.pl/eboard/searchtopic50886-hspice.html

"timestep příliš malý" - Transient Konvergence Problém:

Řešení:
0.Zkontrolujte, zda obvod topologie a konektivity.
Tato položka je stejný jako položka 0 v analýze DC.

1.Set RELTOL =. 01 v. OPTIONS prohlášení.
Příklad:. OPTIONS RELTOL =. 01

2.Snížit přesnost ABSTOL / VNTOL-li proud / napětí úrovně dovolí.
Příklad:.MOŽNOST ABSTOL = 1N VNTOL = 1M

3.Set ITL4 = 500. OPTIONS prohlášení.
Příklad:. OPTIONS ITL4 = 500

4.Realisticky model Váš obvodní, přidat parasitics, zejména zbloudilé / kapacitní křižovatky.

5.Snížit růst / pokles doby PULSE zdrojů.
Příklad: VCC 1 0 PULSE 0 1 0 0 0
stává VCC 1 0 PULSE 0 1 0 1U 1U

6.Použití. OPTIONS RAMPTIME = xxx prohlášení Náběh všech zdrojů.
Příklad:. OPTIONS RAMPTIME = 10NS

7.Přidat UIC (Použít počátečních podmínek) do. TRAN linku.
Příklad:. TRAN ,1 N 100N UIC

8.Změnit způsob integrace Gear (Viz též zvláštní případy níže).
Příklad:. OPTIONS METODA = GEAR

Pozdravy,

Díky, shiowjyh.Můj obvod trpí nonconvergence AC, takže některé z výše-uvedená řešení nejsou použitelné.Snažil jsem se téměř všechny ostatní řešení, ale problém nelze vyřešit.

Obvod je tři-fáze CMOS zesilovač.Pokud jsem přerušil spojení první a druhé etapě sbližování je OK.Vzhledem k tomu, vstupy druhého nesestavují DC proudy, takže myslím, že pracovní bod se nemění, když jsou rozděleny spojení mezi první-a-druhé fáze.Pak jsem se spojil obvodu a používat. "IC" výkaz nastavit počáteční podmínky těchto dvou uzlů (vstupy z druhého stupně), s použitím hodnot dostal od předchozí simulaci.Co si myslíte o mé řešení?Je na tom něco špatného?Děkujeme vám.

Jste mě porazil, Hughes!
Nejsem si jistý, opustit, co děláš, je správné, ale tam je mnoho způsobů, jak udělat analýzu ac.
Musí být novou otázku vyjde, můj ac analýza dělá správně?Jaké jsem kdy dostal dva různé dc zisk a fáze rozpětí pomocí dvou metod.
Za problém konvergence AC, našel jsem téma, které by vás mohly zajímat.
Odkazujeme na následující odkaz, a to stojí za to vidět, nebo ne!

http://www.edacafe.com/books/SpiceHandBook/03_chapter02-05.php

Pozdravy,

jaký zesilovač?3 stage, to ano, ale single ended nebo diferenciální vstup?

A co očekává zisk?

ITL měnit parametry. možnost nechat simulátoru vydělat více iteračních cyklů.

Simulace se zastaví během skutečného smést AC nebo v průběhu předchozího zaujatosti místo určení?

Máte. OP prohlášení?

Zkuste také v GRAMP. Volbu

Chcete-li získat počáteční podmínky, aby přechodových jevů a použití. SAVE na v dané době.Použití. LOAD inicializovat okruhu v (nebo poblíž), jeho pracovního bodu.

Díky.Můj návrh je tři-fáze diferenciál-input-jeden výstup pro všeobecné použití op amp.Očekávaný zisk je 130 dB nebo vyšší, jednotka-gain pásma ~ 5MHz.

Nonconvergence Problém nastane během pracovního bodu výpočtu.Obsahuje. OP prohlášení.Připadá mi to je těžké sbližování v open-smyčce.Nonconergence problém byl vyřešen, když op zesilovač byl "closed-loop aplikace (1000x zesilovač).Ale já nevím, zda je otevřený-smyčka characteritics může být odvozen z "closed-loop vlastnosti.

Díky angain.Budu se snažit vaše doporučuje později.Já se po řešení, pokud nonconvergence problém je vyřešen.

Nejsou-konvergence problémem je bolest hlavy, souhlasím.
Existuje příliš mnoho možností příčin.

Myslím, že můžete přidat něco uvnitř. Varianta možná itol tak, aby noncovergent zastavit jeden po druhém, aby ten musíte opravit.zda se hspice manuální

Obecně platí, že i to prubeh simulace první.
Uložte operaci bodovou hodnotu, kdy zesilovač je v zesilování.
Použití. Ic nahrát tyto počáteční hodnoty.
Na poslední, mohu provést analýzu AC.

Ale pokud okruh stále není konvergence, může u gmindc změnit hodnotu 1e-10, 1e-9 nebo dokonce 1e-8 ...

Hope this can help.

knihy, uvnitř koření, můžete číst ..

a využití pwl napájení nebo změna časového kroku také může vyřešit. prubeh ..
nejsou-konvergence ..

Mimochodem, může některé z nich. volbu příkazové konvergence, ale možná se
falešná zpráva simulace

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back