Jak pro napájení SIM300 bez použití baterie?

M

MScofield

Guest
Ahoj všem, což je nejlepší způsob, jak dodávat napětí 4V/2A / proud SIM300 modul, pokud nechcete používat baterie. Dá se použít jako regulátor napětí LM317 a levné řešení, jako Zenerova dioda mezi hlavní napětí a modulu VBAT PIN. Im mého názoru, LM317 není vhodný pro řešení, protože je může dodávat 1,5 A, a řešení zenerovy nedává estable zdroj proudu. Jaký je váš návrh? Díky předem.

Potřebujete dobrý regulátor - zenerovy nebude fungovat spolehlivě. LM317 je v pořádku, pokud nemáte velkou Vin-Vout diferenciální napětí. Průměrný odběr proudu z rádia pod 550 mA, takže výkon by neměl být problém. Nicméně, rádio kreslit, stejně jako 2A při přenosu, takže je třeba dávat pozor, aby vaše zdroj energie má dobrou regulaci zatížení a nízké zvlnění. To obvykle znamená, že musíte umístit Nosnost na výstupu z regulátoru a čepice na vývodu adj. Podívejte se na výrobce listu vidět to, co doporučují. Musíte také být jisti dodávat dobré obejít na piny napájení rádia. To znamená nízkou ESR (<0,200 ohm) tantalové čepici a 0.1 - 1uF keramické paralelně. Musí být umístěn co nejblíže k piny napájení rádia, jak je to možné. Také dobré důvody a nízké impedance stopy moc jsou důležité.

Díky za odpověď! Poté, co regulátor napětí 4V můžete navrhnout? Co je široce používán pro pro projektanty HW, jako je vytvoření národních LP2981, například. I když čerpá více než 100 mA, jeden může používat aktuální ovladače.

Použijte TPS72501 LDO o těch přístrojích, Texas, který je naprogramován b nastavením hodnoty rezistorů, aby 4V a dokonce 4,2 N tak na do 5V a může podporovat až 1A proudu. Don starosti ABT vysílací výbuchu, to trvá až do současné 2A pouze hroty kondenzátory, pro které budou poskytovat ochranu. I můj výkon SIM300 s tímto LDO a v pořádku. S výjimkou vysílání výbuch, který je častý ve většině případů aktuální spotřebu SIM300 je mnohem vždy menší než 1A.

LM338 může být také použit jako sugested v "leilarazavi2000", ale i LM317 TO220 balíček může být použit pro lepší Současná kapacita je dostačující pro SIM300 modulu.

Nemusíte na high-regulátor proudu. Modul pouze čerpá hodně síly pro velmi krátkou dobu. Průměrný odběr proudu je typicky cca 200 - 300 mA, v závislosti na pásmu a režimu. LM317T (1,5) funguje - to je regulátor se používá u všech svých produktů GSM. Více inportantly potřebujete napájecí zdroj, který je dobře regulovaný a dobře filtrovaný. Ujistěte se, že zvlnění napětí je nízké a že regulátor má správné zatížení kondenzátorů na vstupu a výstupu. Také byste měli mít s nízkým ESR filtru je blízko k modulu napájecí piny (100uF nebo vyšší), spolu s 0,1 uF keramickým uzávěrem. Také doporučuji spustit napájení na 4.2V. To poskytuje některé režii počítat s nějakou sílu poklesy napětí. Viděl jsem hodně okrajové designů napájení, a to vždy bylo, že nejsou správně filtrovány. Nikdy jsem neviděl problém s regulátorem není schopen zvládnout currrent remízu.

Dobrý den. četl toto vlákno a já jsem zjistil, že je užitečná, protože my jsme také v plánu použít tento modul a jsem zařazen do práce na napájení (externí a ne baterii). ale mám ještě jednu otázku. plánujeme využít 4 z sim300d modulů na jedné desce. byste přesto doporučujeme regulátorů, které používáte pro tento design? nebo bych měl najít jiný regulátor, který umí generovat více energie? Kromě toho, pokud máme tuto 4-modulový design, postačí na místo velkých kondenzátorů před každým modulem vstupů kompenzovat své 2A puls spotřeba Vše závisí na regulátoru. Vaše názory jsou velmi vítané. Díky předem.

Chtěl bych vám doporučit poskytnout zvláštní regulátor napětí pro každý modul.

může někdo připojit schéma LM 317, který není žádný problém wih 2A proudu pro SIM300?

[Quote = GSM Man] Chtěl bych vám doporučit poskytnout zvláštní regulátor napětí pro každý modul. [/Quote] Nebylo by to náročné na prostor, pokud budeme mít samostatný regulátor pro každý modul? Jsme pojistný matematik snaze o minimalizaci prostoru. Přemýšlel jsem o použití 2A regulátoru pak ve výstupu, bude mít 4 kondenzátory (paralelně) pro každý modul. Tyto kondenzátory mají chovat 2A-svodový proud modulu. Je to nastavení v pořádku? díky.

Já používám LM317T a bude na teplo, pokud používáte funkci hlasového hovoru na pár minut a všechno ostatní v pořádku bez problému ..

Ahoj přátelé im nový na tomto fóru .... si lidé lépe využít LM2576T-5.0 , což je fixní 5 V, 3A regulátor s několika externích komponentů. Můžete odstoupit tento 5V na 4.3V po připojení diody na výstup a použít je pro SIM300 modulu. 4.3V je v přijatelném rozsahu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back