Jak se inverzní velké řídké matice?

H

hamidrezakarami

Guest
Ahoj všem Mám velkou matici. (7000 X 7000) je to řídké matice. Chci inverzní toho pro 1000 krát, ale je to časově náročné. i víte, co mám dělat, prosím pomozte mi.

hi aersoy jsem používat MATLAB teď, ale mohu použít Fortran90 nebo 95.

Promiň, že jsem dont vědět podrobnosti o manipulaci velkého matice v MATLABu Slyšel jsem, že to může být řešen MATLABu, než jsem chtěl, aby vám představu, aby prošetřila Kéž bych vám mohla pomoci

máte nějakou představu o mém problému jiným kompilátorem jako Fortran?

matrix (7000 x 7000) a inverzní pro 1000 krát!! co je fyzický problém za to? Neumím si představit, ... Myslím, že řídké matice jsou uloženy pomocí pouze ty pozice, se u pokusit se dostat použití toho?

Jaké aplikace vyžaduje tento náročný úkol? Kromě toho, že jste se snažil v Matlabu a dostat opatření, jak dlouho to trvá, než získání inverzní 1 čas? :) Pokud to není tak zlé, pak můžete pokračovat. Nicméně, můžete také chtít zkontrolovat s numerickou recepty nebo dokonce Matlab algoritmy pro případné řídkých matic techniky inverze, které by mohly přijít vhod pro snížení složitosti. cedance.

hi freinds Potřeboval bych vyřešit nelineární rovnice matice v daném frekvenčním pásmu podle Newtonova metoda je. Matice Jacobi v mém problému je 7000 X 7000. To je rozptýlená a blok diagonální, ale musím inverzní ho. Děkuju.

Myslím, že Matlab kód pravděpodobně používá řídké-maticové techniky, které najdete v "Numerické recepty" knih. Takže jsem si jistá, získáte žádnou lepší přesnost v počítání sám od psaní vlastního programu. Jsem si jist, že tam budou nějaké režie v tomto výpočtu spuštěním programu Matlab namísto spuštění vlastního programu z příkazového řádku, například. Navrhoval bych, že se pokusíte Matlab, nebo dokonce linux klon Octave a uvidíme, co výpočetní čas opravdu je. S pozdravem, v_c

milý freinds, máte další nápady k řešení nelineárních rovnic matice? díky.

Velmi výkonný technika je "Conjugate Gradient Method" použitý v differenet oblastech vědy, v Electromagnetics oblasti jeho použití na mnoho let a kompletní kniha písemného týkající se okamžiku Metoda s použitím CGM (podle Tapan K. Sarkar), kterou mimochodem 7000 * 7000 matrix Není to velký v praktických aplikacích. vědy (s největší pravděpodobností v EM!)

Jen jsem vypočítává Eigen vektory na 7000 + čtverečních matice v MATLABu. (Nejsou přesně stejné jako inverze, ale v blízkosti). trvalo asi 25 minut na fotografii X300 ThinkPad (vista 32 bit)

Velký průvodce tam, který bude užitečným zdrojem pro people.Have učinil toto lepkavá. a děkuji za skvělé směrech! Nemám však mají několik problémů. [COLOR = "Silver"] [SIZE = 1] ---------- Post zní 11:23 ---------- Předchozí příspěvek byl v 11:22 ---------- [/SIZE] [/COLOR] Je dobré vidět, že informace, opravdu se rád podělil o to, tato databáze opravdu pomáhá, Díky za informace. [Url = http://www.flashpapers.com], aby vlastní cenné papíry [/url]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back