Jak se přepnout na super uživatel 'root'?

Q

QMA

Guest
Jsem nový uživatel Ubuntu.Chci vědět, že Jak se mohu přepnout na superuživatele root?
Říkám podrobnosti.Nainstaloval jsem Ubuntu na mém notebooku s uživatelským jménem a heslem QMA ****.Nevím, že root je ve výchozím nastavení superuživatele.Nyní jsem poznal, že root je super uživatele.takže chci se přihlásit jako superuživatel root, ale jak jsem si nevytvořili ho (nebo je vytvořen ve výchozím nastavení), nevím o heslo root.Existuje nějaký způsob, tak, že vím, heslo root, nebo alespoň můžu přihlásit jako superuživatel root, jak jsem se naučit některé příkazy, které vyžadují seperuesr root jako fsck příkaz.

V Ubuntu, stačí přidat sudo před příkaz, který chcete být vykonán uživatele root.Když to výzva pro heslo, zadejte aktuální heslo uživatele.

např.

Příkaz pro normální uživatele: make install
Příkaz pro super uživatele: sudo make install

Než dipal

Teď chci vědět o příkazu fsck.Podrobnosti o fsck a jeho parametrů.
Chci se podívat na spuštění tohoto příkazu.Bude u chtěli navrhnout mi, použijte tento příkaz, jak se snažil dostat nápovědu tohoto příkazu, ale myslím, že ubuntu pomoci byla vyšší úrovni, než mé úrovni.takže plz odpověď mě několik jednoduchých slov s nějakou snadnou příkladem.

sudo su
ir pak se zeptá na heslo
pak u se přihlásit jako root

v terminálu napsat

sudo

Vložte své heslo
a
root passwd

a můžete definovat vaše root heslo

QMA napsal:

Než dipalTeď chci vědět o příkazu fsck.
Podrobnosti o fsck a jeho parametrů.

Chci se podívat na spuštění tohoto příkazu.
Bude u chtěli navrhnout mi, použijte tento příkaz, jak se snažil dostat nápovědu tohoto příkazu, ale myslím, že ubuntu pomoci byla vyšší úrovni, než mé úrovni.
takže plz odpověď mě několik jednoduchých slov s nějakou snadnou příkladem.

Mám některé příkazy z mé kanceláře k praxi.Toto je první z nich.některé další příkazy jsou snadno pochopitelné, ale některé jsou matoucí, jako je tento.tam je jiný příkaz chmod.im ne pochopit, proč se používá a kde.pokud u naznačují mě žádné předběžné požadované doklady pak plz činit přidat svou URL nebo kachličky.
thanx

chmod se používá pro změnu oprávnění k souboru.Jedná se o mocný nástroj, a neměly by být pod odhadnout.

Tip.Pokud chcete vědět, jak příkaz funguje ITO jeho parametry a funkce typický muž příkazu na příkazovém řádku vám umožní přístup k manuálové stránky konkrétní příkaz

například

Uživatel (at) hostitelské ~ $ man chmod

vám dá něco podobného (pomocí Ubuntu Hardy 8.04)

NAME
chmod - změnit režim souboru bitů

SYNTAXE
chmod [OPTION] ...MODE [, MODE] ...Souboru ...
chmod [OPTION] ...Osmičkové-MODE souboru ...
chmod [OPTION] ...- Reference = RSOUBOR soubor ...

POPIS
Tato příručka stránka dokumenty G. ....

Na zdraví,
Vrah

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back