Jak se rozhodnout num bodů v FFT?

N

newbie_1

Guest
hi,
Chci udělat FFT analýza n MATLAB, předpokládat, FS, je vzorkovací kmitočet, f0 je základní signál frekvence, a já mám N vzorků naložené v Matlabu, pak Jak se mohu rozhodnout, zda použít okna, nebo ne?Jak vybrat počet bodů FFT?bude počet bodů FFT ovlivnit výsledky?
a pokud je to možné, může někdo darovat mne nějaký MATLAB kód pro testování dynamických vlastností ADC?

Díky moc
nováček

FFT bodů bude mít vliv na výsledky displeje.
jako u zvýšení FFT body usnesení Bin bude více., and then if ur FFt pts = 1000,tj. předpokládat, u které Fs = 1MHz,
a pak-li ur FFT bodů = 1000,
.

pak ur Bin = 1 KHz (1 Mhz/1000).To znamená, že na ploše u ur bude b schopni vizualizovat 1k, 2k, 3k .... aľ FS.
then ur Bin resolution = 0.5 Khz.
so the plot can display frequencies like 0.5k, 1k,1.5k,2k,2.5k etc...

Nyní, pokud u zvýšit ur č: bodů = 2000,
pak ur Bin rozlišení = 0,5 Khz.
takže děj může zobrazovat frekvencí, jako je 0,5 K, 1k, 1.5k, 2k, 2.5k, atd. ..
takže vyšší no: bodů, vyšší bude ur plot rozlišení.

Na zdraví!
Renjith

hi Renjith,
máte na mysli tak dlouho, jak je rozlišení dost pak zvýšení body nebude nutné, jsem správně?
díky

Problém, který jste vznesla, se nazývá spektrum odhad, kdy se snaží pomocí FFT k vizualizaci signálu frekvence jste provádíte jiné parametrické odhad.Když zvýšit počet bodů FFT jste zvýšit rozlišení tímto způsobem spiknutí se zdají být více hustá, nevýhodou je, když máte frekvencí zavřít, když nevím frekvenci obsah signál, že je těžké rozhodnout, jestli to, co jste viděli, je frekvenční spektrum obsahu či úniku, s cílem minimalizovat efekt spektra úniku můžete použít Windows postupy, například pomocí, BARLET, Blackman nebo Kaiser Windows, obvykle budete provádět pokusů a omylů, dokud máte rozumný Výsledkem je, parametrické odhady spektra je nom někdy označuje jako umění, protože nejsou definovány žádné kroky vedoucí k ...

newbie_1 napsal:

hi Renjith,

máte na mysli tak dlouho, jak je rozlišení dost pak zvýšení body nebude nutné, jsem správně?

díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back