Jak se vypořádat s "tlumící" problému na

S

shengwuei

Guest
Vážení, mám vysílací / přijímací systém, který je funkčně pracovat, ale mají "tlumení (?)" Problém na přijímací cestě. Jednoduchý systém blokové schéma, jak je znázorněno níže, může malý, ale ne zanedbatelné "tlumení" křivka být pozorována před i po přijímat zesilovač (cykluje červeně jako na obrázku níže, tento problém se vážně po zesílení obdrží zesilovač). Nejsem si jist, je to "tlumení" problém, nebo ne, protože frekvence vlny je mnohem nižší, než přenášeného signálu (50MHz). Přidal jsem nějaké série kondenzátor odfiltrovat průběh, ale našel jeho k ničemu. Možná tam je ještě nějaká vysoká frekvence část (v blízkosti vysílací frekvenci) uvnitř křivky tak jednoduché low-pass filtr nebude fungovat. Myslím, že jsem třeba najít příčinu "tlumící" problém, takže můžu dělat to zcela zmizí v přijímajícím cestě. Opravdu nemám ponětí o tom, jak tento problém vyřešit, můžete mi někdo dát nějaké vodítko na to? Ceněny pro váš vstup.
damping.jpg

Myslím, že byste měli dát nějaké podstatné informace o systému. Bez ní, musím se omezím na obecné úvahy. - Můžete zkontrolovat, zda nežádoucí signál je stále oberserved při výměně "snímač" s ekvivalentního zatížení. Pokud ano, jste dokázal, že problém je s největší pravděpodobností souvisí s zesilovače chování. Předpokládám, že hnací signál je jasně bez příslušných nízkých kmitočtových složek a že žádný signál přepínání (skryta v diagramu) je zapojena v obvodu. - Jste začal další vlákno týkající se shody PA. Pokud "předá zesilovač" je vlastně 300 W PA, spíše než lineární zesilovač, měli byste jednoduše zvážit DC zkreslení špičky způsobené non-lineární výstupní fázi. V tomto případě by měl účinný pásmových filtrování odstranit tento problém. PS: Já si nemyslím, že pojem "tlumení" je odpovídající popis pozorovaného přechodné signálu.

Většina pravděpodobně jeho Tx úniku do Rx. Potřebujete více informací, jak poznamenala druhý plakát.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back