jak se zkušební fázi odchylka mezi I a Q signál?

T

trashbox

Guest
Chci zkušební fáze odchylka od výstupy (I a Q) o quadrature LC-VCO, a hlavně jsem spektrální analyzátor, který používám pro testování ostatní parametry LC-VCOs jako centrum frekvence, fáze hluk.Nyní, jak mohu testovací fáze úchylka?Mám použít mixér nebo jiným způsobem?

Mockrát děkuji!

W ostatnich dniach informowaliśmy o przecieku w sprawie telefonu firmowanego przez Facebooka. Przedstawiciele portalu zaprzeczali wtedy tym informacjom. Okazuje się jednak, że są one w dużej części prawdziwe. Telefon powstaje we współpracy z firmą INQ.

Read more...

používat vektorový analyzátor obvodů, jako následující krok:
!) kalibrovat vektorový analyzátor obvodů v kmitočtovém pásmu;
2) testovací fáze I
3) ukládání do paměti
4) zobrazí data / paměť
5) testovací fáze Q
Displej je odchylka mezi I a Q

Nazdar,

Nejsem si jist, o použití vektorový analyzátor obvodů pro testování oscilátor fáze.Jeden může rozdíl v testovací fázi I / Q větvení sítě touto metodou, nemusí být soultion pro aktivní výstupy.

Můžete použít 2-kanálový osciloskop, dal jsem na jeden kanál, Q na druhé a zkontrolujte, že jeden signál je maximální, když se ostatní je pomíjivé koryto 0.Toto může fungovat pouze v případě, že osciloskop dokáže zpracovat signály o frekvenci vašeho VCO.Pokud ne, myslím, že budete muset použít mixer se známou I / Q vlastnosti.Opět budete muset připojit někde pro srovnání (pravděpodobně opět osciloskopu)

flyhigh

Mixer metoda bude také pracovat.Jakýkoliv typ obvodu, který je použit jako fázový detektor v PLL bude fungovat.

springf2000, děkuji vám za vaši pomoc, je škoda, že nemám vektorový analyzátor obvodů.

flyhigh, děkuji vám za vaši radu ohledně použití oscilloscope.I pokusím.

flyhigh, nadýmavý, byste vysvětlit, jak používat mixér metody pro detekci fáze chyba?Výstup z mixéru, jejichž vstupy I a Q signál, je také sinusoida, jak mohu zjistit jeho fáze?

Výstup směšovače bude obsahovat termín DC plus dvojí frekvenci termín.Low-pass filtr na výstupu získat termín DC.Termín DC bude úměrná chybě od 90 stupňů.Je-li fázový rozdíl je přesně 90 stupňů DC bude 0 V.

Můžete si kalibrovat měření pomocí jediného generátoru signálu a přenosových vedení různých délek, aby byly různé fázové rozdíly.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back