Jak si uvědomit, F = ~ ~ * B + B * C pomocí 4-vstupní multiplexer ...

S

student2005

Guest
By někdo pls mi ukázat, jak funkce F = ~ ~ * B + B * C by mohlo být realizováno pomocí 4-vstupní multiplexer a některé logická hradla? Díky moc.

Myslíte si, že jsme schopni implementovat funkce F s 2-vstup muliplexer? Díky. Přečetl jsem si článek, ale stále nemohl dostat vodítko. Možné ukázat, jak by 4-vstupní multiplexer být použit k provedení funkce F? Díky moc.

F = ~ ~ * B + B * C Pokud B = 0, ~ B = 1, což znamená, že ~ * B je vždy 0 a ~ B * C závisí na tom, C. Proto F bude jen záležet na C. Je-li B = 1, ~ B = 0, což znamená, že ~ B * C je vždy 0 a ~ * B závisí na tom, ~ A. Proto F bude pouze na tom, ~ A. Takže B je vybrat z multiplexeru a ~ A a C jsou vstupy multiplexeru. Stačí používat 2-vstupní multiplexer.

[Quote = lokeyh] F = ~ ~ * B + B * C Pokud B = 0, ~ B = 1, což znamená, že ~ * B je vždy 0 a ~ B * C závisí na tom, C. Proto F bude záviset pouze o C. Je-li B = 1, ~ B = 0, což znamená, že ~ B * C je vždy 0 a ~ * B závisí na tom, ~ A. Proto F bude pouze na tom, ~ A. Takže B je vybrat z multiplexeru a ~ A a C jsou vstupy multiplexeru. Stačí používat 2-vstupní multiplexer. [/Quote] Vzhledem k tomu, 2-vstupní multiplexer může dělat práci, takže myslím, že 4-vstupní multiplexer, zda bude dělat práci dobře, ne? Pokud je to pravda, jak jsem teď nakonfigurovat 4-vstupní multiplexer za účelem provedení funkce F je uvedeno výše? Díky moc ... [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 4 hodiny 48 minut: [/color] [/size] Pls poradit, zda je konfigurace obvodu je znázorněno na obrázku mohl provést funkci F, nebo ne. Podle mého názoru existuje mnoho způsobů, jak implementovat funkce F ONE s 4-k-1 MUX a další logická hradla. Mám pravdu? Pls poradit. Díky.
4-to-1MUX.gif

drahá student2005, obávám se, že config jste použili pro MUX 04:01 by nepřineslo požadovanou funkci. dle Vašeho návrhu, když B = 0 (a tedy S1S0 = 00), IO je vybrána, aby jako výstupní (~), zatímco podle funkce, musí být výstup C. Podobně, když B = 1, I1 je vybrán, aby výstup (~ C), zatímco podle funkce, musí být výstup (~). Takže stačí připojit I0 až C a I1 až ~, s S1 a S0 uzemněný vázána na B. To vám poskytne požadovanou funkci. Existuje mnoho způsobů, jak implementovat funkce pomocí MUXů. Alternativní způsob, jak by bylo zvolit & B, jak vybrat řádky, vázání I0 a I2 na C, I1 až I3 logiky HIGH a na GND. To vše jasné, když napíšete pravdu tabulky. Doufám, že to pomůže.

drahá student2005, i hav četl ur PM ... odpověď u zde ... můj návrh je THT u dělat pravdivostní tabulky pro booleovské rovnice pro funkce:
Code:
 F = ~ ~ * B + B * C ekvivalentní F = ((NOT) a B) nebo ((ne B) A C)
je těžké používat slova k popisu chování rovnice ... to je zavádějící, někdy u n bude chybět něco,,, tak pravdivostní tabulka, prosím ... a bude u jasně vidět, jak výstup reagovat na vstup ... a pak u můžete zvolit, které se b ur-li linku & b, které se ur vstupy .. ve skutečnosti dont ať fyzického výstupu MUX wth rovnice tvoří u. .. zmást když u vím, svazek typ výstupů pravdivostní tabulka je WRT ur vstupy .... u můžeme jen výstup (sloveso zde:) touha výstupní hodnota podle ur pravdivostní tabulka ... a znovu ... nemáme dělat domácí úkoly pro u zde ... u hav pomoci urself tak THT můžeme pomoci u. .. teplé oblasti, sp

můžete také jít touto cestou kontrolní bity [B, C] b: Nejvýznamnější I0 = 0 (Gnd) I1 = 1 (VDD) = I2 I3 = ~

Nebojte se, není to domácí úkol. Nejsem ve škole ještě. Když mám tento problém, nemám nikoho ptát, a proto bych se zeptat v tomto fóru. Děkuji vám chlapi ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back