Jak si vybrat bipolární velikosti v provedení BiCMOS?

W

wee_liang

Guest
Ahoj, já jsem nový design BiCMOS (BJT zvláště). V CMOS, proto jsme se rozhodli WL získat GM chceme atd. Jak je to s BJT? Hlavním parametrem pro Vary vydavatele oblasti, ale toto se týká pouze je proměnná v rovnici Ic. Jaké jsou důvody, je výběr správné velikosti v provedení? Jaké jsou vedlejší účinky, pokud Ic je příliš vysoká pro malé BJT? Nějaká pravidla palce?

Běžná praxe pro bipolární design - máte několik stacionárních zařízení, rozvržení a koření pro každý model uspořádání. To je proto, že Změnit rozložení může změnit některé parametry Spice model. A to může změnit, ale je nejen Rb, Rc a zase jiné. Takže pokud budete potřebovat větší velikost tranzistoru lepší používat několik zařízení s pevným rozložením, zapojené paralelně. Je také dobré praxe, pokud potřebujete zachovat poměr proudových zrcadel. Pokud potřebujete vysoce-aktuální zařízení (více než několik set mA), měli byste použít tzv. zátěžové odpory připojena k emitoru nebo základnu. Zisk (B nebo h21e) bipolárního tranzistoru je závislost na Ic. To je snížena jak s nízkým a vysokým Ic Ic a má maximum pro některé střední Ic. Zařízení proudová hustota (nebo zařízení velikosti) by měla odpovídat Ic, kdy zisk má hodnotu Max. Hodně štěstí, LF

jen přidat s tím, co již bylo řečeno. Obvykle Ft tranzistoru má maximální pro IC něco dříve, než začne H21 klesá (na vyšší proudové konci). Takže vybrat si zařízení Oblast, aby tranzistor, který může provádět potřebné Ic s dobrou H21 a který dává dobrý Ft (pokud ji budete potřebovat).

obvykle v procesech BiCMOS, si tento proces vysoce optimalizované pro CMOS a BJT jsou "šrot" zařízení. Máte-li npn a pnp boční, je tomu tak. Mimochodem, tyto procesy téměř vždy navrhl uspořádání NPN, to není jako bipolární, kde můžete čerpat zářiče všech velikostí, které chcete. Také v BiCMOS, bipolars jsou tak velké (ve srovnání s CMOS), které se používají pouze pro speciální věci - vstup dvojice low-offset AMP, bandgap, teplotní čidlo. Tyto aplikace používají BJT v "signál" region - 1 až 100uA, z nichž jeden je BJT jsou v pořádku používat. bandgap samozřejmě využití 1:8, apod. V žádném případě jsem viděl sílu BJT v procesu BiCMOS .. Co je aplikace? měli byste se zvažuje, zda BJT je to pravé zařízení pro vás, pokud se ptáte tak, aby mohla velké proudy. tam je asi lepší (menší), tak pomocí MOS.

Dovolím se silně nesouhlasí s tím, BiCMOS procesy Scrappy BJT. Já jsem v současné době pracuje s 0.35u BiCMOS SiGe a musím říct, že jsme oba vertikální NPN a PNP s asi 40Ghz FT NPN. Také BJT používáme téměř všude na stejné úrovni s organizací trhu. Mnohokrát se ukázat jako velmi užitečné.

Souhlasím s sutapanaki V současné době jsem pomocí 0.35um SiGe. Slévárna nabízí vysoce vystoupení NPN, jehož konec je až 40GHZ. Ale já mám problém, bolesti hlavy, pro konkrétní NPN. Kdybych jen současný rozpočet o 100uA pro každý vydavatel stoupenec a diferenciální dvojice. Já bych si vybrat malý přístroj a zkreslení je na nejvyšší ft Ale problém vzniká zde malá zařízení má obrovský nepoměr a offset parametr. Jak mohu tento problém vyřešit?

Myslím, že můžete používat typická velikost foundry.just jako Unitrode company.they využít i doba dvou bipolars postavit dva tranzistor bandgap.

[Quote = chihyang Wang] Souhlasím s sutapanaki V současné době jsem pomocí 0.35um SiGe. Slévárna nabízí vysoce vystoupení NPN, jehož konec je až 40GHZ. Ale já mám problém, bolesti hlavy, pro konkrétní NPN. Kdybych jen současný rozpočet o 100uA pro každý vydavatel stoupenec a diferenciální dvojice. Já bych si vybrat malý přístroj a zkreslení je na nejvyšší ft Ale problém vzniká zde malá zařízení má obrovský nepoměr a offset parametr. Jak mohu tento problém vyřešit? [/Quote] Používáte austriamicrosystem proces?

hehe - můžete naprosto nesouhlasím, pokud chcete. Pamatujte si, že jsem se zmínil, proces obsahuje boční PNP - to je jasné znamení, že vaše BJT jsou šrotu. PNP je vertikální mysli proces, je přinejmenším zaměřena na BJT, ne-li z postupu bipolární, a samozřejmě, bod SiGe procesu je, aby HBT tak bych opravdu doufám, že mají dobrý bipolární! Já osobně si myslím, že je příliš mnoho mobilních telefonů na světě už, tak myslím, že ani si o Vás myslí chudí kluci RF, když si myslím, BiCMOS, ale budu mít na paměti v budoucnu ..

Stavební boční PNP není žádná věda, to víš. Dokonce čisté CMOS má. Jako ve skutečnosti procesu BiCMOS já používám má boční PNP taky, ale tento fakt sám o sobě neznamená, že je rozkouskovaný proces. Jo, a mimochodem, já nejsem chlap RF, ale i nadále používat BiCMOS. RF není jediná věc, která může těžit z toho.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back