Jak simulovat Bandwidth z LPF (AC nebo TRAN?)

J

justin

Guest
Chci, aby simulovaly BW LPF je.Slyšel jsem, AC simulace není přesné.Tak jsem se použít TRAN analýzy: Dávám nízkofrekvenční signál pro vstup a měřit výstupní signál Vout0 a brát Vout_3 x 0,707 = Vout0 jako-3dB frekvence.Je to resonable?
A existují nějaké jiné metody?

AC simulace zdá se mi přesně prefectly

Jestliže používáte HSPICE,

zkuste použít tento příklad

R1 v ven 10k
C1 OUT GND 1n

vin v gnd ac = 1 dc = 1

. ac prosince 100 1 1G
. opatření ac DUT_Av0 MAX par ( 'vdb (out)-vdb (in)') 1 - 10
. opatření ac DUT_fc KDY par ( 'vdb (out)-vdb (in)') = 'DUT_Av0-3'
. konce

DUT_fc by měl být přesně na fc = 1 / (2 * pi * R1 * C1)

Nazdar,

Jestliže používáte PSPICE, zkuste simulace AC.Vyberte spuštění a zastavení frekvencí dvě desetiletí od očekávané frekvence LPF cutoff.

Předpokládám, že máte označeny LPF je vstupní napětí "Vin", a výstupní napětí "VOUT".

Po simulace, spuštění Probe.V Probe okna, vyberte "Přidat Trace" a typ "DB (V (VOUT / V (Vin))" v "Trace Expression". Klepněte na tlačítko "OK", bude tento pozemek křivky, které chcete.

Mám pocit, že je docela přesný na Pspice.Nicméně, používat stejnou metodu, jako jste vy taky na čase, aby zajistila přesná čísla, ale ne vždy.

Chcete-li wylee:
Pro některé jednoduché okruhu, může to být správný.Ale pro některé složité obvodu, měli bychom zvážit pracovní bod a rychlost přeběhu a možná i jiné věci.
Chcete-li papyaki, riz_aj
Používám hspice jako můj nástroj a já nevím jak PSPICE.
A obecně, co isthe mezním kmitočtem?10%?20%?

Chcete-li wylee:
Pro některé jednoduché okruhu, může to být správný.Ale pro některé složité obvodu, měli bychom zvážit pracovní bod a rychlost přeběhu a možná i jiné věci.
Chcete-li papyaki, riz_aj
Používám hspice jako můj nástroj a já nevím jak PSPICE.
A obecně, co isthe mezním kmitočtem?10%?20%?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back