Jak simulovat operační zesilovač pro vstup společný režim rozsah (ICMR)

M

manalog

Guest
Ahoj všichni, dnes jsem si simulovaný dvoustupňový operační zesilovač, aby zjistili jeho ICMR. Chcete-li zjistit ICMR jsem dal DC vstup @ VIN +, A-VIN je připojen Vout. A vynesou Vout po simulaci DC. Jak NMOS diferenciální dvojice se používá na vstupu, byl jsem očekával Vout být lineární od V1 až VDD (kde V1> GND). Ale překvapivě, Vout vs VIN + spiknutí ukazuje lineární výsledek. znamená Vout je následující VIN + lineárně (jako rail-to-rail operační zesilovače )!!!!! Takže když jsem zkontrolovat ručně, našel jsem některé tranzistory nejsou v saturaci regionu!! některé knihy říkají "ICMR je rozsah, v níž jsou všechny tranzistory zůstanou v nasycení". Allen a kniha říká, že "ICMR je rozsah, ve kterém zesilovač zesiluje rozdíl signálu se stejnou zisk". jak je zřejmé, že zisk se sníží, pokud všechny tranzistory nejsou v saturaci. Takže to znamená zjistit ICMR (DC charakteristika operační zesilovač), musím udělat AC simulace? A když jsem to simulace DC i třeba zkontrolovat všechny tranzistory provozní oblast ručně? Nebo je nějaká jiná metoda zjistit ICMR? PLZ HELP ...

Považoval bych za první definici, jak ten správný. Nicméně, tato definice je také nejsou ověřitelné na skutečné křemíku. Proto, že je třeba pro definici Allena.

bych považoval první definici, jak ten správný. Nicméně, tato definice je také nejsou ověřitelné na skutečné křemíku. Proto, že je třeba pro definici Allena.
První definice znamená, DC analýzu! Pro dvoustupňový operace-zesilovač (téměř 8 MOS zařízení) pokuty, ale co když jeho vícestupňová operační zesilovač? tento dc simulační metoda nevypadá praktické. Ne?

Já říkám, že společný režim rozsah je rozsah, ve kterém váš projekt splňuje spec. Všechny z nich. Pokud vy a váš zákazník nedohodnou jinak. Je to mnohem snadnější, pokud si připojit svůj VCC a VEE (VDD a VSS) dodávky do třetí, VCM zásobování místo na zemi. Pak můžete zamést nebo krokem, který, a nemají signály, pohybující se od referenční země. Uvidíte věnovaný operační zesilovač ATE programy produkt test pracovat tímto způsobem, tak že oni mohou nejlépe využít rozsah / rozlišení kompromis vlastní kolík karet. Pro DC byste čekali, co ke splnění Vio, AVOL, IIB / IIO. Pro AC, chcete vidět stejný GBW výrobku a žádné velké změny ve fázi. A ujistěte se, že provozovat přechodné sim nějakého druhu, zejména pokud je to tu bipolars v první fázi zjistit, jestli tam je nasycení hangup poblíž jednoho železnici nebo jiné, nebo možná ocas zdroj je stále zamlklý, ale možná není vidět v malém signálu / DC.

Ahoj, jsi prostě jen měřit proud zátěže hlavní dvojice tranzistorů v operační zesilovač se dostat aktivní oblast bodu (viz připojené soubory). To bude dělat všechny tranzistory zůstat v saturaci. Dělat AC simulace není nutné.

Ahoj, musí mít OP některé specifikace, že jeden se týká většinou. I 'd bych definovat ICMR, v níž všechny ostatní specifikace splňují mé požadavky.

Dobrý den, je tam jeden více či méně praktické metody pro simulaci ICMR jsem kdy viděl. To vyžaduje provést AC zamést analýzy. Sweep je přepětí ICM v nejnižších frekvencí, která odpovídá získat DC. Po AC zamést rozdíl. zisk je analyzován jako funkce napětí ICM. Místech, kde zisk klesne o 3 dB s ohledem na ploché pásmo hodnotu lze považovat za okraje ICMR. S pozdravem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back