M
manalog
Guest
Ahoj všichni, dnes jsem si simulovaný dvoustupňový operační zesilovač, aby zjistili jeho ICMR. Chcete-li zjistit ICMR jsem dal DC vstup @ VIN +, A-VIN je připojen Vout. A vynesou Vout po simulaci DC. Jak NMOS diferenciální dvojice se používá na vstupu, byl jsem očekával Vout být lineární od V1 až VDD (kde V1> GND). Ale překvapivě, Vout vs VIN + spiknutí ukazuje lineární výsledek. znamená Vout je následující VIN + lineárně (jako rail-to-rail operační zesilovače )!!!!! Takže když jsem zkontrolovat ručně, našel jsem některé tranzistory nejsou v saturaci regionu!! některé knihy říkají "ICMR je rozsah, v níž jsou všechny tranzistory zůstanou v nasycení". Allen a kniha říká, že "ICMR je rozsah, ve kterém zesilovač zesiluje rozdíl signálu se stejnou zisk". jak je zřejmé, že zisk se sníží, pokud všechny tranzistory nejsou v saturaci. Takže to znamená zjistit ICMR (DC charakteristika operační zesilovač), musím udělat AC simulace? A když jsem to simulace DC i třeba zkontrolovat všechny tranzistory provozní oblast ručně? Nebo je nějaká jiná metoda zjistit ICMR? PLZ HELP ...