Jak snížit Max. Odpor potenciometru?

E

ericmar

Guest
Jak mohu snížit maximální odolnost digitální potenciometr? Jen přes paralelní odpor a B? Snažil jsem se dělat to na normální potenciometr, ale ono doesnt zdát tat tak! Dejme tomu, že HV 10kΩ potenciometr a chci kroku až 1k, a použít ji jako dělič napětí režimu. Takže když na jedné straně je 600Ω, na druhé straně je 400Ω. Jak mám nakonfigurovat tak, aby dosažení tohoto cíle? Díky, Eric

Chcete-li snížit až 10kΩ ≈ 1k přidat 4.7kΩ souběžně s 10kΩ pot a 2 x 1.5kΩ mezi "bottom" (GND) a výstup a "top" a výstup .. Samozřejmě, že tento "nový" odpor nebude lineární víc .. ale to je moretheless vše, co můžete dělat .. S pozdravem, IanP

Do u znamenat něco jako tohle?
circuit.jpg
jsem to zkusit u Wat řekl, ale ono doesnt Zdá se, že pracuje správně. My potenciometr je 9.22KΩ, a místo toho používám 2 x 996Ω rezistory. Jeden z těchto odporů 996Ω připojení přes W a velikost banku, další se připojí přes rezistor 996Ω B a W na banku. Maximální odpor POT byla snížena na 1640Ω, když je stěrač ve středu banku, které obě strany r 820Ω. Ale pak se každá strana může skutečně jít až na 900Ω a maximální odolnost v A a B bude menší než 1640Ω. To znamená, že pokud obě strany HV ohm stejné hodnoty, POT bude HV maximální odpor (1640Ω). Díky, Eric

Samozřejmě, že tento "nový" odpor nebude lineární víc .. ale to je moretheless vše, co můžete dělat ..
Zkus tohle: použít operační zesilovač jako sledovač napětí, připojené k 10kΩ potenciometr a za předpokladu, že výstupní odpor (impedance) pro operační zesilovač je ≈ 0Ω, 1k odpor připojit k jeho výstupu, aby zajistily, že výsledné výstupní odpor je 1k .. S pozdravem, IanP

Dobrý den, můžete tak učinit bez aktivního zapojení proto, že chcete-li odpor je 400 Ω, který chcete na druhé straně 600 Ω, což znamená, že chcete lineární, nemůžete dělat, že se paralelní nebo sériové odpory ve všech kombinacích, takže doporučuji používat operační zesilovač jako transconductance convereter. S pozdravem

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back