jak stahovat moje. hex soubor ATmega8 přes rozhraní ISP?

H

hero0765

Guest
hi: Potřebuji sofeware dokončit tuto práci, kdo může představit, co mě sofeware potřebuji.

viz tento [url = http://www.kmitl.ac.th/ ~ kswichit/IspPgm30a/ISP-Pgm30a.html] ISP-Flash programátor Ver 3,0 [/url] (viz dole na software)

Vlastně tam je malý háček pro programování AVR přes ISP rozhraní. Jak možná víte, že AVR by mohly být programovány ve třech způsobech, ISP, paralelní a JTAG. Mega 8 nemá rozhraní JTAG, takže vám zbude ISP a paralelní programování. Úlovek je, aby se program přes ISP rozhraní si budete muset spálit pojistka pro to, aby ISP rozhraní, jako AVR nemají, že se roztavil hořel ve výchozím nastavení. Takže jste odešel s výběrem paralelní programovací rozhraní, mohl si koupit univerzální programátor, jako Genius540, nebo něco jako AVR Dragon. Nebo si můžete udělat sami programátor jako ten "ckshivaram" zmínil. Pro software, AVR studio buildin podporu pro AVR Dragon, Genius přichází s vlastním softwarem, a pro jeden zmínil "ckshivaram" software je k dispozici na odkaz v ZIP souboru.

úlovek je, aby se program přes ISP rozhraní si budete muset spálit pojistka pro to, aby ISP rozhraní, jako AVR nemají, že se roztavil hořel ve výchozím nastavení
[B. ] se mýlíte! [/B] ISP rozhraní ve výchozím nastavení povoleno spolu s vnitřními hodinami. Je to jen tehdy, když program pojistka CLSEL nesprávně, že budete mít jinou možnost, než použít paralelní programování (ne paralelní port, vysoké napětí paralelního programování) na odkaz ckshivaram posta výše by vám měl pomoci, pokud chcete používat programátor ISP, který používá váš PC piny paralelního portu.

Díky za opravu. Zajímalo by mě, proč jsem nikdy dostat nový čip s pojistkou prováděna. BTW na lehčí notu není pojistka CLSEL.

Díky za opravu. Zajímalo by mě, proč jsem nikdy dostat nový čip s pojistkou prováděna.
Chceš říct, že všechny AVR si koupíte tu bitů SPIEN bezbariérový? To je z mega8 list, můžete snadno vidět výchozí hodnoty pro RSTDISBL (reset vypnout) a bitů SPIEN (sériová prog povolit.) Také výchozí hodiny: "Přístroj je dodáván s CKSEL = "0001" a SUT = "10" (1 MHz Interní RC oscilátor, pomalu rostoucí moc) jsem nikdy neviděl zařízení s různým výchozím nastavení
hi:.. Musím sofeware dokončit tuto práci , kdo může představit, co mě sofeware, co potřebuju.
jsi nezmínil, pokud máte nějaké konkrétní programátor, ale můžete použít buď PonyProg ([url = http://www.lancos.com/prog.html] PonyProg - Serial zařízení programátor [/url]) anebo AVRDUDE, jak podporovat mnoho různých programátorů Já osobně používám AVRDude a konkrétně přední konec, který umožňuje pojistka nastavení velmi jednoduché, AVR Burn-O-Mat ([url = http://. avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/avr8_burn_o_mat_avrdude_gui_en.html] AVR8 Burn-O-Mat avrdude GUI [/url]), Alex

Byl jsem kontrolu svých zásob ATMegas a zde jsou výsledky: ATMega32L plastových obalů (cívka z 10) bitů SPIEN pojistka naprogramované ATMega16L plastových obalů (cívka z 10) bitů SPIEN pojistka naprogramované ATMega8L (cívka 25) 7 již používají 18 současnosti 7 použitými nemá SPI pojistku naprogramovat, zkontroloval zbývajících 18, žádný z nich nějaké naprogramovat pojistku, včetně bitů SPIEN. To mě vede k domněnce, že kotouč musí být ze stejné šarže, ve kterém z nějakého důvodu bitů SPIEN nebyl naprogramován ve výchozím nastavení. Díky všem za opravu mého špatného předpokladu (z praxe, spíše než čtení list) kostce:. Přečtěte si list opatrně, i když jste počítačový inženýr

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back