Jak vybrat ten správný Potenciometry

R

robertrobert905

Guest
Ahoj dělám kolo rukojeť s Potenciometr s ní tak, že se budou střídat s Potenciometr Potenciometr rukojetí a bude schopen mi říct, jakým směrem se otáčí řídítka. Potenciometr bude poháněn USB počítače nebo baterií (5 - 9 V, nerozhodnuté zatím) jsem šel do Digikey koupit, ale tam je tak mnoho parametrů na výběr, nemám představu, co hledat. [Url = http://search.digikey.com/scripts/DkSearch/dksus.dll?Cat=262965] Rotary - Lineární | Digi-Key [/url] Zde je pár parametrů, které potřebuji pomoci s: Resistance, rotace , počet otáček a teplotní koeficient. Například v mé aplikaci, kde je mým cílem být schopen číst přesně hodnotu banku, takže vím, kterým směrem a pod jakým úhlem je řídítka, která odpor mám zvolit?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 03:49 ---------- Předchozí příspěvek byl v 03:45 ----------</span></span>
moje teorie o hodnota odporu je to, že čím vyšší je odpor hrnce, více variace budu mít pro své výstupní napětí, když jsem zase banku, bude to, aby se mé čtení přesnější.

Ahoj Myslím, že je nutné nejprve dokončit vaši žádost parametry, jako například to, kolik rotací na kole zvládnout dovoleno dělat. teplotní rozsah, ve kterém obvodu je provozovat. Pokud jde o hodnotu Věřím, že to bude záležet na způsobu jste měření odporu. 8)

Ahoj díky za odpověď. rotace bude omezen na max. 300 stupňů, takže myslím si, že jeden by měl být zase nejlepší. Já to chápu tak, že pokud je to 2Zapněte hrnec, to znamená, že odpor banku se bude lišit od 0 do max, když zase 2x obklíčení. Pokud jde o teplotu bude při pokojové teplotě, tak mezi 10 ° až 30 stupňů celcius. ale co to znamená, nebo co je použití ppm / C? konečně pro hodnotu odporu, jsme měření výstupního napětí. Takže máme baterii jako zdroj energie, vložíme hrnec a změřte výstupní napětí

ahoj já se shodují, že 2 zase potenciometr bude nejlepší. charakteristiky potenciometru teplota vás nebude obtěžovat moc v aktuálním projektu. použít ADC k měření napětí na potenciometru stěrač kalibrovat krajní levé poloze, krajní pravice, a střední polohy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back