Jak získat fázový rozdíl mezi dvěma signály?

Místo použití dvou oddělených generátory můžete integrovat signál jedním generátorem. Výstup integrátoru je fázově posunuty o 90 °.

Použití pouze jeden generátor požadované fázový posun se nejlépe provádí RC integrátor v prvním a ČR faktorem, v druhé větve signálu splitter. Fázový rozdíl, nebo posun mezi pobočkami výstupů je 90 °. Oba RC konstanty musí být stejná pro přesné fázového rozdílu (je možné upravit). V ideálním případě obě amplitudy signálu jsou stejné allso na-3dB a T = RC.

[Quote = Borber] Při použití pouze jednoho generátoru vyžaduje fázový posun se nejlépe provádí RC integrátor v prvním a ČR faktorem, v druhé větve signálu splitter. Fázový rozdíl, nebo posun mezi pobočkami výstupů je 90 °. Oba RC konstanty musí být stejná pro přesné fázového rozdílu (je možné upravit). V ideálním případě obě amplitudy signálu jsou stejné allso na-3dB a T = RC. [/Quote] Nechápu účel signálu splitter. Díky integraci a - zároveň - rozlišování sinusoida dostanete dva signály, které jsou mimo fázi 2x90 = 180 °. Nebo jsem špatně něco?

Jeden signál je rozdělen na dva splitter. První pobočka má pH. posun +45 ° -45 ° a druhé. Integrace do jednoho oboru a faktorem, v jiných ale nikdy kaskádovitě. Přepínání mezi pobočkami je 90 °. A to je přesně to, co potřebují oahsen. Nebo jsem špatně něco? Fázový posun mezi pobočkami je frekvenčně nezávislá a pouze amplitudy signálu se mění.

Vezměte prosím na vědomí, že RC-CR řešení pracuje pouze s pevnou frekvencí f = 1 / (2 * pi * R * C). Pokud se frekvence změn amplitudy a fázového posunu také změnit. Integrator je vždy 90 stupňů fázový posun, ale amplituda se změní také.

Fázový posun určitého odvětví, pokud jde Generátor signálu se mění, ale fázového posunu z jedné větve o dalších frekvencí je nezávislý, a to je to, co je potřeba.

[Quote = Borber] fázovým posuvem daném oboru o generátor signálu se mění, ale fázového posunu z jedné větve o dalších frekvencí je nezávislý, a to je to, co je potřeba. [/Quote] Ano, máte pravdu! Jen změna amplitudy v opačných směrech ...

[Quote = Borber] Jeden signál je rozdělen na dva splitter. První pobočka má pH. posun +45 ° -45 ° a druhé. Integrace do jednoho oboru a faktorem, v jiných ale nikdy kaskádovitě. Přepínání mezi pobočkami je 90 °. A to je přesně to, co potřebují oahsen. Nebo jsem špatně něco? Fázový posun mezi pobočkami je frekvenčně nezávislá a pouze amplitudy signálu se mění. [/Quote] OK, chápu, co máte na mysli. Nedorozumění, protože jste volali své pobočky "integrátora", resp. "Rozdílem" - a to je špatně! Vaše řešení obsahuje pouze jedním RC-dolní a jedna CR-horní propust.

Koneckonců dolní propust je integrátor a high-pass je diferentiator na určité části jejich přenosové funkce, pokud chcete, nebo ne.

[Quote = Borber] Koneckonců dolní propust je integrátor a high-pass je diferentiator na určité části jejich přenosové funkce, pokud chcete, nebo ne. [/Quote] integrátor má fázový posun 90 °. - A dolní RC přístupy této fázi jen na nekonečna (a ne na "některé části" funkce převodu stejné (s negativní znak) se vztahuje na CR-Horní propust dolní propusti je... jen dolní a nic jiného. Nemyslíte?

Chtěl bych přidat pár poznámek. Souhlasím s tím, že LPF je integrátorem a high pass filtr jako differntiator ale podmínky chybí v tomto prohlášení. Chybějící par t je časová konstanta filtru aplikovaného signálu. Pokud je časová konstanta je velmi velký v porovnání s aplikovaného signálu pak LPF se chová jako integrátor. Pokud je časová konstanta je velmi malá ve srovnání s aplikovaného signálu pak se chová jako HPF výhodou. Ale v této aplikaci jsou si rovny. Takže se nedá nazvat jako kombinace integrátor a diferentiator v této aplikaci. Můžete získat stejný posun +45 ° a -45 ° s LC obvodem také. To bude splněn požadavek 90 ° fáze posunu. Smím vědět, frekvenci používání, je-li v mikrovlnné troubě rozsahu pak 4-Port hybridní odbočení můžete udělat totéž.

Ideální [/u] integrující funkci nelze realizovat. Nicméně se mi nelíbí formulace jako "dolní propust RC integator". Tato diskuse je velmi dobrým příkladem pro nedorozumění, které vznikají, pokud nejsou správné znění je použito.

Starý závit já vím, ale našel jsem to přes Google. Takže přečtení tohoto vlákna integrátor lze fázový posun signálu neustále 90 stupňů, ale amplituda budou ovlivněny. Mohl by někdo tak laskav navrhnout některé CR hodnoty fórech okruhu, já myslím OZ dohodě s kondenzátorem v negativní zpětné vazby, jako je tato ... am) (ignorují skutečné hodnoty - to není můj diagr [URL = http://img232.imageshack.us/i/lpf.gif/]
 lpf.gif
[/URL] .... kde fázový posun je konstantní 90 stupňů, ale amplituda není příliš ovlivněn mezi 80 Hz a 5 kHz říci? Je to prostě tak jednoduché, jak zajistit v rohu frekvence je dobře nad 5kHz. mám pozorovat ve výsledném amplitudy spiknutí, že se svah začíná těsně před rohu frekvence .... [URL = http://img98.imageshack.us/i/cornerd.gif/] / img98.imageshack.us/img98/8603/cornerd.gif [/URL] Takže když řeknu, jak vybrat 10kHz Můj koutek ... frekvenci na riziko pracující bodu (ale chci se ujistit! ).... pak všechny frekvence * * bude se neustále 90DEG fázový posun a ještě amplitudu nebude mít dopad až 5kHz moje nutné?

oahsen existuje řada způsobů, jak můžete udělat s triggerable generátoru signálu. První volba je analogový nebo digitální. Jak již bylo uvedeno analogového některé (ale ne insermountable) problémy. Uvažovali jste o vytváření digitální trigger, který je ve fázi kvadratuře? To může být poměrně snadno provést s dvěma Dtypes a uvedení do 4f jako hodiny. Výsledný výstup je velmi nicly v kvadratuře, a zůstane tak v téměř jakémkoliv frekvenčním rozsahu se můžete dostat do obvodu (DC tak blízko k mnoha MHz). Je to trochu kit mám v Toolkit (spolu s frekvencí FLL násobič), které jsem najít velmi užitečné při synchronizaci se osciliscopes a rád, když se podíváme na různé modulační křivky. FLL je trochu podvod v tom, že používá "digitální" oscilátor, který je effectivly čip DDS.

Omluvy jsem se ani jasné, můj poslední příspěvek - Asi jsem měl začít nové vlákno .... nechci vytvořit fázový posun mezi dvěma signály ... Já jen chci vést k 90 ° fázový posun na jeden vstupní signál ... zvukový signál ... ale bez vlivu na jeho velikosti (bohužel, nemám žádnou kontrolu nad zdroji, tj. ).... Já prostě chci, aby fázový posun všech zvukových frekvencí 80 Hz až 5 kHz o 90 stupňů. Chápu správně (WRT můj poslední příspěvek), že se může použít jednoduchý obvod?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back