Jak zjistit indukčnost RFID víceotáčkový anténa

S

sr_raval

Guest
Vážení, jsem navrhl jednu RFID PCB smyčkovou anténu, jak mohu spočítat indukčnost antény? I dont mít LCR metr nebo jakékoliv jiné měřící přístroje, pokud budu mít indukčnost, že mohu z schopen vypočítat celkovou paralelní kapacitu, Nyní Jak mohu šířit tuto kapacitu do paralelních a sériových kapacitanci, dle mého obvodu musím pájecí paralelních a sériových kapacitanci obojí, pokud chcete nějaké dokumenty z mé strany, budu vám .... Prosím, pomozte mi .....

Najdete pravidla palec, RF příruček a radioamatérské literatuře. U složitých tvarů, např. PCB cívky, dávám přednost měření nebo číselné simulace. FastHenry z http://www.fastfieldsolvers.com , je dobré bezplatný nástroj. Budete potřebovat metodu vyladit okruh po provedení, takže osciloskop a signální generátor jeden nebo čtečka IC konečném návrhu by bylo zapotřebí. Je možno použít i pro měření skutečného indukčnost připojením známý kondenzátor. Nemusíte si LCR metr.

Děkuji vám za cenné odpovědi, co chci vědět, já vám vysvětlí vám příklad. Řekněme například, když mám celkový paralelní kapacitní 200PF, jak mohu šířit tuto hodnotu do série a paralelně kapacitní odpor, znamená to, co by bylo Sériové a paralelní kondenzátor hodnotu? nejsem schopen stáhnout nástroj z webu jste navrhl.

Ověřil jsem si, že web funguje. Zde je přímý odkaz na nástroj: http://www.fastfieldsolvers.com/fastmodel_210_setup.exe , ale nástroj je pro výpočet indukčnosti, ne pro návrh rezonančních obvodů nebo filtrů. Myslím, máte v úmyslu odpovídající okruh, jako pod Philips / NXP aplikace? Viewn z cívky, jsou paralelní a sériové kondenzátory přičtena. Obecně platí, že řada kondenzátoru je menší o faktor 10, např. poskytovat impedanční transformace, takže paralelní kondenzátor především určuje rezonanční frekvenci.
72_1256981578.gif

Mám tento dokument, ale můj zmatek je v bodě 1) nejprve zjistit přesný a indukčnost série odpor antény, nemám žádného měřicího přístroje, 2) v závislosti na indukčnosti musím najít hodnotu C1A a C1b, C2a a C2b

1) jsem navrhl FastHenry, žádné z těchto high-end EM simulátory by také mohla udělat, samozřejmě. Jak jsem již zmínil, mohu jen těžko představit, aby okruh v provozu bez měřicích přístrojů. Obvyklá RFID čtečka obvody jsou vysoké Q a pravděpodobně potřebovat doladit. 2) Je to RLC síť, standardní síťová teorie platí. Pokud nejsou motivovány zjistit přesné výrazy, používat elektronický obvod simulátor pro vyhodnocení chování obvodu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back