>, jak zlepšit sekundární rezonanční jevy na cívce

D

djardine

Guest
Ahoj, Ví někdo, jak zlepšit sekundární rezonanční jevy na cívce.Mám cívku, která je susceptable vyšší frequecies (kolem jeho vlastní rezonanční frekvence), vzhledem k několika sekundárních rezonančních bodů série?

Model L sám a od toho zkontrolovat C, který je příčinou sekundární rezonance.Pak upravit tuto C

Díky za Vaši odpověď, ale sekundární efekt rezonance vinutí je minulost své vlastní rezonanční frekvence.Série C se používá k nastavení základní rezonanční kmitočet.Parazitární C je vlastnost cívky design.Je jedinou alternativou k re-design cívky, nebo je možné jednorázové dodatečné Z (tj. cívky nebo feritové), v sérii s cívkou pro zvýšení účinnosti AC odpor na těchto sekundárních rezonanční body řady, snížení jejich Q a nakonec, jejich nežádoucí interference?

Ty jsi můj bod.odstranit C, který působí primární rezonance.pak máte jen L.
Nyní opatření S para za to.
Have a topologie, které se shoduje s naměřenými daty.Tento postup se nazývá modelování součástí.
Nyní, pokud budete dodržovat tento induktor model bude kondenzátor.
Mluvím o tomto kondenzátoru a postupovat stejným způsobem, jak bylo vysvětleno dříve, než

Pochopit vaše místo.Je-li sekundární resonance způsobené paralelním Cp způsobuje problémy, které vás je pravděpodobně proto, že Cp je stejného řádu, než je kapacita Cs série.

Proveďte odhad Cp, jak bylo vysvětleno dříve.Nebo můžete odhadnout Cp také z self-rezonanční kmitočet je vysvětleno v datovém listu také.

Pravidlem je, že Cp by měly být přednostně 10x větší než Cs.Pokud tomu tak není, zvolte menší L (= menší Cp) a větší Cs.Samozřejmě naložené Q sníží.

Díky za Vaši odpověď.Nicméně, jste zmínil, což Cp 10 krát větší než Cs.V mé žádosti, jsem purposfully určené role, aby se nízké sebevědomí rezonanční kmitočet.Nicméně, můj dotaz je, mohu účinek cívky susceptability / imunitu frekvencí kolem své vlastní rezonanční frekvence?Vidím z impedance analyzátoru, že cívka má několik středních sériích a paralelní rezonanční body až do 2GHz (SRF <50MHz).Chápu, že cívky chování až po jeho SRF, ale v minulosti jeho vlastní rezonance je skutečně kondenzátor.Mám v úmyslu model vysoké frekvence chování cívky v příštích týdnech s CST, ale já jsem se snažila pochopit pojem o tom, jak tyto vyšší frekvence rezonanční body jsou nastavení a jak mohu ovlivnit je při zachování a primární sebe (paralelně) rezonanční bod na stejné frekvenci.Například, to je rozumné si myslet, že když mám spirálové cívky se 100 otáček, u některých vyšších frekvencí mimo jeho SRF, tato cívka vypadá elektricky jako jediný obrátit, protože Cp mezi otočí se stal tak velký, že otočí se účinně zkratovány V této frekvenci?

Díky opět za čas reagovat, je appretiated váš vstup.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back