Jak změnit host id pro RedHat 7.3?

M

mike

Guest
Ahoj, chci nainstalovat nějaký EDA nástroje na několik kusů. Každý PC ukazuje různé ID hostitele. Je pro mě těžké udržet lic pro každý PC. Je nějaká metoda pro změnu hostitelské id pro Redhat 7.3? S pozdravem,

: (Omlouvám se, co potřebuji, je změnit HOSTID ne HOSTNAME.

Co myslíte HOSTID? Je, že sériové číslo vašeho HD? MAC adresa? EDA programy definují HOSTID jinak.

Ahoj Miku, je-li vaše HOSTID MAC adresu síťové karty, můžete se podívat na toto téma h ** p: / / www.elektroda.pl/eboard/viewtopic.php?t=25188 *-> t jinak, můžete zkusit vygenerovat licenční soubory (s E * F * A * L * i * c * g * e * n) s HOSTID = ANY. Hodně štěstí

změna hostid na linux pc je velmi snadné, a tato změna je trvalá, můžete použít pouze jeden řádek program pro jeho vyřešení. ale teď jsem zapomněl, zdrojový soubor. Dám vám ho po chvíli.

# Include # include # include int main (int argc, char * argv []) {int i; unsigned long id; char * str; printf ("hostid nástroj pro platformu Linux/x86 \\ n"); if (argc <2 ) {čt. 1.srpna 12:43:36 CST 2002 id = gethostid (); printf ("hostid je:% X \\ n", id), exit (0);} str = argv [1], id = 0 l; i = 0; while (str & & i <8) {if (isdigit (str )) id = (id

Myslím si, že grafický nástroj je mnohem lepší ... tedy sítě pro správu zařízení

Chcete-li změnit ID hostitele, zkuste zadat následující příkazy v bash: ifconfig eth0 dolů ifconfig eth0 hw éteru xx: xx: xx: xx: xx: xx ifconfig eth0 up Výše uvedené údaje jsou platné pouze pokud u rozhraní eth0 = Ethernet0

Zdravím všechny, jsem použil výše uvedený skript, ale musím replikovat hostid jiného stroje, který začíná s 0; a když se snažím změnit hodnotu mé hostid byla stanovena bez první 0. Snažil jsem se vše v mé možnosti a jsem googlil hodně, ale bez výhod:. Cry: Hodnota pro replikaci: 0f38c25b hodnoty stanovené postupem: f38c25b mi někdo říct, jak vyřešit tento problém:? Roll: Můj OS je RedHat Linux. díky díky díky díky díky díky

wow, to odpovídá roku 2009, stále pracují na problém z roku 2002?

pokud to váš networkcard vážou řidič použít pro mac (...) číslo!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back