Jasná definice teoretických Probabilty chyby na OOK

S

saq_kaleem

Guest
Ahoj, při práci na reálném systému ZČU, jak jsem PPM a OOK modulované vysílat signály. V obou případech je použit stejný tvar impulsu, a proto stejný pulz energie. Pro PPM je průměrná energie považovat za Eb a OOK jako Eb / 2. Dále, dva různé přijímače pozice vybrán pro simulaci životního prostředí. Tyto dvě polohy jsou od sebe odděleny 2m. Při analýze výsledků simulované buď modulační schéma, požaduji teoretické baseband rovnic. Simulace dvou kanálů poskytují téměř stejnou výkonovou křivku. Teoretický limit pro PPM se bere jako Q (sqrt (Eb/N0)), zatímco pro OOK jako Q (sqrt (0,5 * Eb/N0)). Jsou tyto rovnice správná? Za druhé, srovnávat tyto rovnice na simulované výsledku vede k porušení některých teoretických? (Dolní mez porušení). Jsem stále ambigous případě, že lze použít OOK. Prosím, naléhavě komentář. Mám pocit, že simulace není špatné, ale výkon hranice nejsou nastaveny správně. Může někdo jasně teoretické rovnice pro dva modulační schémata? Díky

Kolik vzorků jste využít k získání skutečné výsledky? Také se zdá zvláštní, že jeho výsledky jsou PPM ~ 3 dB pryč od teoretické. R

~ 3 dB je kvůli přítomnosti skutečných hardwarových komponent včetně vícecestné kanál, TX a RX filtry, nízký šum zesilovače a antény vzory apod., takže není čistý AWGN cjannel, a tak bude mít vždy nějakou implementaci ztráty. (Mé myšlenky)

Hmmmm ..... OK ... Jak se měří SNR? [Size = 2] [color = # 999999] znějí 1 hodina 58 minut: [/color] [/size] Je to už pár let, co jsem odvozen těchto chyb, takže jsem trochu rezavý. Pro on-mimo spojení klínem, 1) Amplituda impulsu = 2) rovné prob 0 nebo 1 3) hluk spektrální hustota = Ne / 2 = sigma ^ 2 4) ML detekce, takže kráječ s threshold = A / 2 5 ) Q-funkce = 1/sqrt (2Π) ∫ exp (-u ² / 2) du 6) Pr (Chyba) = 2 * Q-funct (sqrt (² / (4 * Sigma ²)) průměrná energie na bit (EB ) by měla být ² / 2, aby rovnice měla být Pr (error) = 2 * Q-funct (sqrt (Eb / No))

Ve skutečnosti rovnice jste navrhl mi, zdá se, aby logickým vyústěním pro účely srovnání. Ale to vytváří další argument. Přenos PPM za použití stejného impulsu o amplitudě by mělo také poskytnout pravděpodobnost chyby rovnice Pr = Q (Eb/N0). Znamená to, jak PPM a OOK poskytuje stejnou rovnici? Je to tak? [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 2 minutách: [/color] [/size] Za druhé, jsem se počítá Eb/N0 ze dvou způsobů, jak (1) v průměru spektrální hustota (2) průměrování v časové oblasti přijímaného signálu několik impulsů. Obě metody poskytují téměř stejný výsledek. Tak docela jistý, že to není chyba. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 hodin 7 minut: [/color] [/size] PPM: Q (Eb/N0) OOK: 2. čtvrtletí (Eb/N0) Co nesouvislé PPM a OOK? Použil jsem nesouvislé PPM: 2. čtvrtletí (Eb/N0) nesoudržné OOK? [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 8 minutách: [/color] [/size] PPM: Q (sqrt (Eb/N0)) OOK: 2. čtvrtletí (sqrt (Eb/N0)) A co nesouvislý PPM a OOK? Použil jsem nesouvislé PPM: 2 * Q (sqrt (Eb/N0)) nesoudržné OOK: 0,5 * exp (-0,5 * Eb/N0) + 0,5 * Q (sqrt (Eb/N0)) Jsou to správné?

Ahoj, omlouvám se, ale nemám na PPM ještě, ještě dnes (já jsem v JV Asii). Myslím, že jediný rozdíl bude v průměru trochu energie, protože v ppm je impulsu přenášeného ať už je to 0 nebo 1. Budu předpokládat, bílý šum kanálu, jako jsem to udělal s OOK a dokonalou synchronizaci mezi TX a RX. Ještě jedna věc, proč se odkazují na vypočtené jako BER BER vázán? Zajímalo by mě, mohl byste mi ukázat jednoduchý scematic vás zkušebně? R

| TX | -> | TxFilter + | -> | RxAntenna +|->| Receiver | | TxAntenna | | LowNoise Zesilovače | | kanál + | | RxFilter | | Hluk + Interfernce | Mám stejný předpoklad, jako jste provedli. Myslím, že dolní hranice je nezbytné pouze pro hodnocení výkonnosti přenosové soustavy.

Ahoj, jak jsem řekl, jsem trochu rezavé na odvození PR (e). Vidím chybu ve své první reakci na OOK. Vypadá to, že 2 multiplikátor by měly být odstraněny. Poté, co při pohledu na svůj testovací Vypadá to, že odhad AWGN by měla být spodní hranice pro BER. To by bylo hluku na přední straně přijímače, nemusíte přemýšlet? R

Teď jsem si, že máš můj nápad. AWGN BER by měla být spodní hranice simulovaného zkušebního zařízení. Použil jsem následující rovnice pro různé situace: PPM koherentní: Q [sqrt (Eb/N0)] OOK soudržný: Q [sqrt (0,5 * Eb/N0)] PPM nekoherentním: 2Q [sqrt (Eb/N0)] OOK ne ucelenou: 0,5 [exp (-0,5 * Eb/N0) + Q (sqrt (Eb/N0))]

Vidím všechny vaše komentáře jsou užitečné. Můžete mi prosím vysvětlit, jak ke generování hluku rozptylu OOK pro optické komunikace? jako v RF lze říci, že Es/N0 = 1 / 2 * sigma ^ 2. takže výraz, který bude užitečný pro optické komunikace?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back