Jednoduché LCD Verilog kódy pro zobrazení znaků

E

engrkhadim

Guest
Dobrý den, jsem nováček. Může mi někdo pomoct se vzorkem verilog-kód pro zobrazování znaků na LCD. Jsem schopen řídit inicializaci zpoždění.

[Quote = rameshchand] http://www.fpga4fun.com/TextLCDmodule.html [/quote] Díky za Vaši odpověď. Ale to potřebuje design sériového rozhraní s PC, které nemám. Chci inicializovat a zobrazení znaků na LCD od uvnitř FPGA.

je to všechno napsané v HDL ... není třeba žádné další hardware stačí se podívat do svého listu LCD ... a uvidíme, co řídící signály, které potřebuje ... a napsat nějaké státní zařízení pro kontrolu, že nemám pravdu mít veškerou dokumentaci, která říká, že nic o tom, LCD rozhraní v sadě?

Ahoj engrkhadim, jsem wroten jednou ve VHDL. Toto LCD je 40x4 a některé rountines ovládat klávesnicí, ale je to snadné určit primární bloků ke kontrole. Projekt byl vyroben v Quartus II 7.2. Následuje v příloze. s pozdravem

Hledám jednodušší kód. Jak jsem se zmínil v můj první příspěvek, jsem nováček. FPGA jsem pomocí je Spartan-3e a hardware vyvíjí sám a to není kit od firmy. Proto neexistuje žádná dokumentace. Vím, že pracovní a rozhraní LCD a mohu to program v jazyce symbolických instrukcí. ale nejsem obeznámen s HDL. Podařilo se mi udělat nějaké programování s Verilog, ale VHDL není můj šálek čaje si myslím. v každém případě díky za vaše odpovědi.

@ ECHO47 Díky kamaráde to funguje, ale musím se to pochopit. Mezitím jsem se snažil svůj vlastní kód, a já jsem se stala úspěšnou ukázat jeden znak plného zobrazení. Doufám, že budu řídit toto načasování věci.

Ano, můj Verilog LCD modul je poněkud podivné a nejasné. Psal jsem to rychle dávno zapomenuté test pro některé účely, a nikoli jako učební příklad. Hodně štěstí psaní vlastních modulů. Doufejme, že vás bude přehlednější a jednodušší použití. :)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back