Jednoduché Napájení

S

Slayerza

Guest
Ahoj,
Musím scematic navrhnout základní napájení.Požadavků je, že jsem alespoň tyto napětí jsou k dispozici.

12V - DC -> ovládací relé cca 500 ma
5V - DC -> zdroj pro jeden znak LCD
3.3V - DC -> napájení na 6 s nízkým výkonem MCU

Přemýšlel jsem o regulaci 12AC z transformátoru, než průchodem přes spínací regulátor a LDO respektive pro každou z 5V a 3V kanály.Také jsem třeba přidat batery zálohy na tento systém.
Je to dobrý návrh, nebo máte jiné návrhy.

Díky
Vrah

Asi bych se rozhodnou pro 3 přepínání, nastavitelný regulátory napětí ..něco jako MC34063 ..viz obrázek níže ..
Samozřejmě, je třeba transformátor rectyfier čepice ..jakékoliv neregulované napětí mezi 7V a 25V by měl dělat ..

S pozdravem,
IanP

Díky IanP,
Nicméně se přepínání regulačních nezavádí obrovské množství hluku do obvodu.Četl jsem, že somwhere swithing regulátor následuje LDO snižuje hluk výrazně.Je to případ.

Na zdraví
Vrah

Ahoj Slayerza,Rád bych také zkusit přepínání regulátorů jako IanP naznačuje.Spínací šum jste na mysli pravděpodobně nebude existovat způsob, jakým si myslíte, že by to mohlo.Dobře navržené Switcher je lepší účinnost a může být provedeno s malým hlukem v systému DC.Jsem byl schopen udělat pro let s malou nebo žádnou hluk v systému, který opatření pokuta stupňů laserové energie.Pokud použijete typ LDO budete mít pěkný čistý DC zdroj, ale budete pálení více moci, než budete chtít.Pokud je spotřeba energie, není problém, pak bych řekl, jdeme na to.Pokud tomu tak je, aby znepokojení pak přepínač.Několik společností, aby přepínání regulátorů na proud a napětí úrovně, které hledáte.ST Micro jako ta, která IanP uvedené a Národní dělá několik druhů.Pokud se spínací hluk zvednout hlavu vyzkoušet vyšší frekvenci zařízení.

Hodně štěstí

dfullmer

Velké, když jsem si byl vědom skutečnosti, že přepínání typů je účinnější, byl jsem jen obavy o hluk, že se zavedou.Vzhledem k tomu, přístroj bude potřebovat nějaký záložní batery spotřeby energie je velkým problémem.

Pracoval jste s přepínání regulačních orgánů od TI?

Na zdraví
Vrah

Ahoj,

Není konkrétně od TI, ale všechny jsou skoro stejné.Induktor, dioda, filtru a spínací regulátor.Vnitrostátní stránka má pracovní stůl design nástroj, který vám mohou pomoci naučit víc o ty kluky ..

h ** p: / / webench.national.com / AppInfo / výkon / webench / index.cgi

Hodně štěstí

dfullmer

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back