Jednoduché stejnosměrného napětí volič obvod k řízení motorových

D

dannomassey

Guest
Zdravím všechny Jsem nový tomto fóru, ale hopoe někteří z vás může být schopen mi pomoci, děkuji předem, pokud můžete. Musím provedení DC napětí volič obvod pro řízení stejnosměrného motoru naložené. Musím vybrat rozsah nastavení napětí mezi +10 V a +32 V @ 500mA ~ řízený od napájení DC. Můj původní návrh byl série děliče napětí poklepal na oplatku spínač, ale musím běžet do dvou problémů tady, zatížení (měl jsem myslel, že), a to buď stávající omezení v dělič SCS nebo krvácení odpor tekoucí teplou. Další Myslel jsem, že bych mohl použít základní Zenner klip / šroubovací SCS, ale zdá se s podobnými problémy jako Přál bych si, non naložený stranu SCS má být nízký proud. Nemyslím si, že by to bylo příliš obtížné, ale zaráží mě jeho, nebo jsem s mentální blok: -? Díky všem

Máte již zdroj napájení, který má více výstupů (napěťové úrovně) a chcete vybrat jakýkoli z těchto výstupů?

Ahoj Prototyp Díky za Vaši odpověď, já mám variabilní napájení (jeden výstup), ale chci to přístroj na testovací centrum, kde nastavit úrovně napětí musí být přesné a pravidelně opakovat. Tak nápad je mít přepínač pro úsporu času, úsilí a chyb.

Pokud používáte děliče napětí běží na říci, 10mA, pak pomocí výkonového tranzistoru jako zdroj nebo emitorový sledovač, bude mít za následek vyhovující nastavení. Při nižších napětí výstupy aktuální výstupní napětí bude nižší než theorectical, ale to bude opakovat, takže si stačí vybrat potenciál dělicí odpory pro kompenzaci poklesu napětí přidán. Upřímný

Ahoj. V adition ke společné kolektor, můžete použít operační zesilovač, aby se "posílené" napětí folower. Pokud nejste obeznámeni s zesilovači, měl by tranzistoru dělat svou práci. Mimochodem, ujistěte se, že tranzistor může whitstand 16 watt tepla.

Navrhl, emitorový sledovač může pracovat jako jednoduchý regulátor napětí s mírným přesností. Variabilní regulátor napětí, jako LM317 by však nastavit napětí nezávisle na změny zatížení a zároveň chránit před kraťasy a tepelným přetížením. A konečně, můžete samozřejmě použít napájecí zdroj s digitálním programování nebo analogové dálkové ovládání schopnosti. Latter by byl obvyklý test řešení v průmyslu.

Díky všem za radu, vím, že programovatelné PSU bude nejvíce přímočaré cestě vpřed, ale zdálo se mi trochu projekt oživit tento týden ;-) jsem byl při pohledu na nastavitelné napětí regulátor jako auggested (LM317), a myslím, že bude tuto myšlenku, ale také mi dává prostor pro přidá ještě několik užitečných funkcí pro design. Mnoho Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back