Jednofázový asynchronní motor ovládaného?

P

peterl86

Guest
Ahoj kluci, chci, aby se otáčky motoru regulátor pro jednofázové asynchronní motor.The motoru je 750W, běží na 220V/50HZ.I si myslí, že silová část by měla být s H-MOST s IGBT tranzistory, ale já nevím, jak řídit brány. Můžete uvést nějaké obvody? Děkuji je předem!

Milý Peter Hi Máte SPWM, teď? Pokud ano, jak jsem pochopil stačí řídit své brány, ne? záleží na tom, že, jak jste vytvořili svůj SPWM. s mikroprocesoru? pokud ano, použít ICL7667 a pak jednoduchý ovladač, jako IR2113 nebo 2110 nebo 2130 nebo ..... . Nejlepší Přání Goldsmith

Ano, mám SPWM.It je realizována s DSPIC30F4011.Later budu psát okruh :)

Ahoj peter Myslím, že váš out dát je mezi 3,3 voltů nebo 5 voltů. P? Pokud ano, budete potřebovat jeden optočlen nebo ICL7667 a poté řidič. není složité!

Ahoj peter. Samozřejmě, že není dobrá! protože níže uvedených důvodů: pokud chcete použít vazební opto zvýšit napětí, pokud vaše frekvence není nízká, budete muset použít vazební opto s totempole v to z put (interně). A další věc: že jste zapomněli přidat EMI filtr ve vašem elektrické vedení (vstup). to je dost důležité. 68 ohmů je příliš vysoká pro vaše IGBT (řada s bránou.) Použijte 10 ohmů v sérii s feritovým korálkem a to vše současně s diodou v opačném zaujatosti zvýšení spped a optimalizaci zapínací aktuální hodnotu. hodnota vašeho zaváděcí kondenzátoru je nízká. zvýšit, jak velký jako 100 uF. přidat máslo stojí filtr do ven dát k zamezení motoru škody namísto jiných harmonických. Hodně štěstí a nejlepší přeje Goldsmith

Ahoj zlatník, doufám, že vám rozumím správně, protože moje angličtina není moc dobrá. [COLOR = "silver"] --- Aktualizováno --- [/COLOR] Ahoj zlatník, doufám, že vám rozumím správně, protože moje angličtina není moc dobrá.

Ahoj peter Je to lepší než minulost, ale stále má některé malé problémy. Změnit polaritu diody přes odporem s bránou. neměli byste používat tento filtr ven dát! jen máslo stojí (LPF) je dost. ale nezapomeňte, že raději vzít zpětnou vazbu od vašich ven dát. protože na máslo hodnotě rodiny, když se dal zatížení je vyšší než normalizované impedance, může napětí na zátěži zvýšit tak velké, jako nějaké KV! . mimochodem: jak si vypočítat, že komutační sítě? náhodně? (Tlumicí bude lepší, aby byl souběžně s vaší zátěži, v tomto případě jiný zápis:. Proč jste zapomněli přidat feritové korálek v sérii s RG (RG v sérii s feritovým korálkem a pak všichni to souběžně s? dioda.) ok? Best Wishes Goldsmith

@ Peterl86 Věnujte pozornost spojující bootstrap kondenzátory. Připojte IR2110 vypnutí vstup (SD) na GND. A nezapomeňte připojit v zvrátit diody v obvodu pohonu brány jako zlatník už jsem vám říkal. Pokud potřebujete komutační sítě existují tři možnosti, jak realizovat. Jako nejjednodušší řešení, které může použít některé kondenzátory montáž velmi blízko k IGBT výkonových svorek.

Ahoj kluci, budu opravit můj obvod, jak si told.This měsíc jsem v relaci na vysoké škole, a já nemám dostatek time.I bude psát výsledky příští měsíc :) psCan i použití této desky pro začátek, není přesně this.I rozumí experimentální deska: Budu používat pro komutační varianty Díky síti A. na váš názor!

Vážení mister_rf Ahoj můj přítel Myslím, že to bude dobrý nápad připojit na GND, ale vnitřně propojeny (přes odpor). pokud nebudeme připojit ji na zem budeme moci použít tento pin jako omezovačem proudu pro ven dát (jako škytavka) je to tak? S pozdravem Goldsmith

Poslední aktualizace obvod: PSI nebyl zapomněl feritové bead.I prostě neměl kreslit :) [COLOR = "silver"] --- Aktualizováno --- [/COLOR] Poslední aktualizace obvod: PSI nebyl zapomněl feritové korálek . jsem nečerpala to :)

12V napájení GND musí být připojen k IR2110 "VSS" a "COM" kolíky.

Ahoj peter, zapomněl jsem říct, že byste měli použít 15 voltů místo 12 voltů. (Pokud jste pracoval na MOSFETy to nebylo nutné. Ale pro IGBT je to dost důležité). BTW: nezapomeňte vytvořit hvězdu země, když se snažíte navrhnout, že je to PCB. Best Wishes Goldsmith [COLOR = "silver"] --- Aktualizováno --- [/COLOR] Mimochodem: nezapomeňte, že vaše kondenzátory by měly být jako nedaleké jak je to možné kolektoru vašich IGBT

Mohu použít tento desky pro začátek, není přesně this.I neznamená experimentální desku, jako je tento:

Mimochodem: Peter, jste z Ruska? Humm, že deska se zdá být dobré, ale buďte opatrní na hlavní elektrické vedení ve vaší desce (Varuju tě o své zdraví!)

@ Peterl86, Well done. ---- Je možné pro vás psát svůj konečný schematickém a několik fotografií. pilko

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back