JFET 2n4393 jako napětím řízený odpor

X

xambo

Guest
Ahoj, já jsem s novým JFET. Chci se začlenit JFET 2N4393 pracovat jako napětím řízený odpor. Mám dvě otázky: a) můžu mít do práce jako lineární rezistor? Naučil jsem se od někde, že když jsem dal 1M odpor v mozků a 1M odpor mezi mozků a vrata pak VGS ovládání RDS přiměřeným lineárně. Myslím, že to je asi pravda? b) Jen zkontrolovat odpor mezi drain na zdroj bez připojení komponent do desky a ukazuje 47Ohm! To má být? prosím dejte mi vědět vaše připomínky oceňují brzy.

JFET je zapnutý tak těžké, jak to může, když to nemá žádnou bránu předpětí. Negativní zaujatost brána napětí snižuje vedení N-channel JFET. JFET je non-lineární, pokud se napětí hradla má nějakou zpětnou vazbu z výstupu a výstupní napětí změnou je menší než asi 100 mV.

Některé výsledky byly prezentovány v této závit http://www.edaboard.com/viewtopic.php?t=318361 rozsah napětí, které lze považovat za lineární silně závisí na přijatelnou úroveň zkreslení. Dle mého názoru, může linearizovaných FET obvod dosáhnout dobrých výsledků. Je často používán např. pro zvukové efekty, ale to nemůže jen těžko konkurovat specializované audio zesilovačů s proměnným ziskem, a už vůbec ne s dnešní digitální řešení.

Díky hoši. Ještě jedna otázka! Byl jsem pomocí 2N4393-N-channel FET. Je to docela dobře fungovat jako regulace napětí odpor až do poměrně vysokých frekvencích, tj. aľ 1MHz. Ale samozřejmě to stále o zhoršujícím se stavu, jak ji opustil audio domény. To zhoršilo na ještě vyšší frekvence, než učiní své použitelnost neexistující pro mé účely, jak jsem chtěl použít jako možnou volbou nahradit můj POTS kolem 30-40MHz. Máte nějakou představu, jestli je to životaschopná volba na RF? Mohu dostat pryč změnou JFET k něčemu jinému, který může pracovat v tak vysokých frekvencích? Podívejte se na mé okruhu. Vlastně jsem použil rezistor 6k místo 1.5K.

Jste nezmínil určen odporu a napětí a nespecifikoval své požadavky na linearitu, např. pokud jde o přijatelný intermodulace. Obecně platí, že tranzistor kapacitní jsou nejvážnější omezení odporových chování. Také linearizace obvod pracuje jako odškodnění dělič RC v tomto kmitočtovém pásmu. Tyto dva tranzistory kapacitách lze očekávat, že zápas symetrický design čipu. Ale i vnější okruh kapacitami by měly být symetrické pro CGD versus CGS. Lepší vysoké frekvence chování by mohlo být možná dosáhnout s nižší kapacitou FETs. Nicméně je tu v podstatě kompromis mezi nízkou kapacitou a nízkým RDS, na. Pro vyšší frekvence, pin-dioda variabilní hluku nebo Gilbert-buněk mínění jsou vhodnější, myslím.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back