Jsou AVR mikroprocesory profesionálnější než PIC?

M

metal

Guest
Dobrý den Dnes jsem měl špatnou náladu o všem, co souvisí s mikrokontroléry. Jak jsem mluvil s profesionální přátelům o VIC, on se začal smát a řekl: Vy jste se zbláznil, VIC je pro studenty projekty a amatéry. Pokud chcete, aby průmyslový standard mikrokontroléry na mé zkušenosti, musíte jít do AVR, nebo Philips. "On také říkal, že nějaká obtíž v napájení PIC, bude to obnovit přímo jako to nemá dobrou odolnost proti napájení přepětí, které není přijatelné pro průmyslové zařízení standardu, na druhé straně, AVR jsou imunní proti obtěžování napájení přepětí "" Také AVR mají větší instrukční sadu, než VIC, takže pokud chcete začít dobrou montážní psaní, pak tady máte:! AVR ". Nevím, co na to říct, kluci, je to tak, a mám vážně začít se učit AVR?? S pozdravem

pro mě je to jen otázka vkusu a cena / výkon. Nemám tendenci říct obecný NE na produktové řady, nebo něco takového. ale obecně, našel jsem AVR být mírně atraktivnější. a já jako ten na čipu ladění na mega AVR řady, a kromě toho, já jsem postavil AVR JTAG ICE, ne PIC ICD2! takže víte! další bod, jsou všechny AVR naprogramovat Vpp = Vcc, a že nejsou nutné žádné další provozní napětí. ale AVR produktové řady, pokud vím, nenabízí žádný maskovaný verzi ROM, oni jsou všichni zablesklo. tak to z nich dělá něco dražší než PIC pro sériovou výrobu, protože VIC mají maskovanou ROM a OTP možnosti.

já nevím, co na to říct. tyto diskuse jsou opravdu matoucí. Mám na mysli jsem mohl říct o lidech, kteří by se vymykají všechna tvrzení, která Guy na vás. takže když uslyšíte své nároky začnete myslet, že fotky jsou lepší než AVR. a pak další den stejná AVR splňuje tě znovu a říká něco jiného k vám, a pak začnete říkat, že AVR jsou lepší než VIC. Myslím si, že je to jen ztráta času. pokud jste použili svůj čas vývoji aplikace na PIC místo diskutovat s tím chlapem pak na konci dne byste byli chytřejší než on. jak již bylo řečeno, je to jen otázka volby. podívejte se na mnoha projektech v EPE, které jsou založeny na VIC. ti kluci, kteří z projektů werent Přidat novou stránku. tak dostanete bod??

Dobrý den samcheetah Díky za pěkné odpověď, já vím, že, a dostal své místo. Ale je to to, co mi řekl o VIC mají ne jako imunní vůči diturbances napájecích jako AVR správné nebo špatné. Nebo to záleží na designu napájení.
Myslím, že je to jen ztráta času. pokud jste použili svůj čas vývoji aplikace na PIC místo diskutovat s tím chlapem pak na konci dne byste byli chytřejší než on
To je opravdu úžasný způsob uvažování, ale někdy, jediné slovo je dost změnit život způsob někdo, víš .... A co jste říkal o střídání mezi VIC a AVRS je opravdu již otravné mě moc, hey man, strávil jsem minulý měsíc, a to písemně jediné kódové slovo pro VIC uvažují o AVR a další otázky, i když jsem nečetl žádnou AVR listech ještě! ! A já opravdu potřebují praktické a odborné odpovědi o této otázce, kterou člověk způsobil, že jsem, kdo nenávidí fotky! I když jsem se stal profesionálním týkající pics projektů a návrhu vestavěných systémů, nikdy mi přišla na mysl pokusit průmyslovou související projekt pomocí pics, ale ten chlap opravdu a prakticky udělal, a on mi řekl, že tyto věci, jak jsem řekl, "Na jeho zkušenosti". Díky předem kluci za pomoc :)

máte pravdu, záleží na konstrukci napájecího zdroje. většina inženýrů jsou líní pročíst hundereds aplikačních poznámek týkajících se napájení od různých výrobců. napájení design je multi-milión průmyslu dolaru, a to vyzrál hodně. takže si můžete vytvořit opravdu pěkné napájení a vaše výprava dobře. biomedicínský inženýr mi jednou řekl, že VIC jsou používány v biomedicínských aplikacích a věřte mi, biomedicínských je extrémní přesnost elektroniky. biomedicínské inženýry dont vybudovat hračky, jako nás studenty. budují "skutečné věci". a když se podíváte na prodeje Microchip uvidíte, že je to druhý největší 8-bit MCU dodavatel na světě (Motorolla je č.1). takže jsou všichni ti lidé nákupem VIC blázen. nebo se každý použít napájecí zdroj, který nemá žádné hroty. dobře niether jsou oni šílený a ani nemají ideální zdroje. je to jen, že vědí, co mají dělat a jak to dělat s PIC. a oni dont mít čas diskutovat tyto otázky. Doufám, že pomůže

Dobrý den, jsem se do mé mysli, a budu nadále používat pics, není třeba věřit každé slovo pronesené každou osobu, která se snaží, aby si to rozmyslíš, tak, člověk musí spoléhat na své vlastní zkušenosti, a bude tedy žádné problémy se ... Díky za pomoc, kterou udělali kluci, co je to skvělý fórum je tento druh :) den

Hai Skutečnost, že PIC je více citlivá na přechodových napájení zdá být v pořádku podle mých zkušeností. (Off samozřejmě jako body samcheetah se, že to nemusí být problém, pokud jste opatrní při navrhování napájení). Když se snažíte prototyp během vývoje , PIC, který funguje od zdroje Laboratorní zdroje rychle reaguje na přechodových z vysoce aktuální přepínání, ale Atmel zvyklý. PIC ICD má řadu omezení pro ladění. Pokud nemůžeme si dovolit nákladnou ICE probabily AVR nebo Silabs čip s JTAG debugger bude snazší pro ladění v nákladově efektivním způsobem. PIC zaostává v případě levných ladění funkcí. (Můj názor pouze) Picstudent

Souhlasím s Picstudent na toto téma. Také bych rád viděl rozhraní JTAG na PIC. ale pokud chcete něco levného, ​​můžete vytvořit ICD2 klon, který je opravdu levné.

PIC je levná na nízkonákladové pole, a AVR je silný na embeded aplikace nebo controol.each má pole pro ně běží.

Ahoj Ok, Pokud AVR je pro řízení oblasti, která je velmi důležitá, a pak, jaké oblasti se PIC vlevo

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back