jsou nějaké způsoby, jak vypočítat array modelu HFSS

A

antenna_abc

Guest
Ahoj všem.Mám dotaz týkající HFSS.

Například právě teď jsem simulovanými jeden prvek antény a získat její záření vzory.Existují nějaké způsoby, jak se mi to počítat antény pole založené na tomto prvku jen pomocí jednoduchých vektorových sumace v HFSS, není-li vzájemné spoje uvažuje v této fázi?

Díky.

Já bych to udělat v Matlabu.

Import nosníku struktury jednotlivých prvků jako simulovaném HFSS a používat základní etapách-array rovnic (viz kapitola 9 "Úvod do Radar Sytems" od Školník)

Udělal jsem to na opravu anténou jsem se snažil fázi a jak dlouho budeš předpokládat žádné spoje, to dal docela dobré výsledky.

Pokud je prvek je dostatečně jednoduchý a máte dostatek paměti, proč ne ručně dlaľdice to?Jinou možností je použít master-slave hranice pro simulaci a "semi-nekonečné" array.To je vysvětleno v manuálu někde ...Jsem mohl vysledovat, pokud budete chtít.

Zdaleka nejrychlejší řešení je Matlab, ačkoli.Pokud se zeptáte,
mohu sledovat kódu pro vás, že za stejně.

Díky moc, AndyECE.Pokud je to možné, byste sdílení kódu pro vaše MATLAB program pro mě?

Mám připojené ZIP souboru, který obsahuje následující:

phasedArray.m - skript pro odhadování postupně array
locations.mat - 3D umístění každého prvku
singleElementGain - paprsek vzoru jednoho prvku
mmpolar - velký soubor pro vyhodnocování radiační modely správněJsem v některých starých dat, takže můžete vidět, jak jsem formátován všechno.Skript by měl být plně funkční hned.Vždycky jsem si snadněji upravit kód, který pracuje, když jsem začátek, nikoliv část kódu, který není ve skutečnosti nic.

Dejte mi vědět, jak to chodí!
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back