JTAG, Keil uVision4, LPC2103

E

edygun

Guest
Teď jsem pracovat s NXP LPC2103 ARM7TDMI a Keil uVision4 kompilátoru. Musím udělat ladění na své vlastní desce, jsem se snažil pomocí ISP (RS232 port) do programu flash paměti, funguje to. Ale je potřeba udělat více, jeden krokování a vyhodnocování proměnných. Myslím, že potřebuji JTAG. Mám EPI-Majic i Atmel SAM-ICE JTAGs tady, ale nejsem si jist, zda mohu používat tyto nástroje JTAG. Co si myslíte? Je možné využít JTAG s OpenOCD + GDB? Znáte jiné alternativy? Jak je to s JTAG z Keil? ULINK2 Debug adaptér nebo ULINKpro Debug a Trace jednotku? Já jsem se nacházejí v Indonésii. Jak mohu získat nástroj, co nejdříve? Jsou k dispozici v Singapuru nebo Indonésii? Máte nějaký prodejce / reseller doporučení? Děkuji moc!

Můžete se obrátit na keil.com .... mají pobočky, kde se mohou loď, kterou jste požadavek ... mají pobočky v Indonésii a Singapuru

Děkuji Vám za rychlou reakci. Během čekání na příchod Keil věci: (1) Je nějaká možnost použití EPI-Majic nebo SAM-ICE JTAGs nebo jednoduchý domácí JTAG? (2) Jak se o použití IAP (v programování aplikací), funkce v přístroji LPC21xx? Chcete-li spustit testovací aplikace v paměti RAM pro snadnější aktualizace při vývoji kódu? (3) Co Embedded-ICE ladění funkce vestavěné zařízení LPC21xx? Je tu někdo, kdo má zkušenosti s používáním této funkce ještě? Děkuju.

Ahoj, říkal jsi, že používáte uVision4. Tento nástroj má vynikající simulátor pro LPC2103 realizován. Můžete použít funkci sledování, protože všechno běží v SRAM a je simulován. SAM-ICE je Segger J-Link věnovaná Atmel zařízení. U-Link je od Keil a pracuje se pouze Keil. Pokud se můžete dostat pravidelnou J-Link, která pracuje s Keil, IAR, GNU .... Jen několik podmínek, aby vám něco Google. HTH, Bob

Děkujeme, že jste Bob. Ano, to pomáhá, protože to je poprvé, co jsem použít Keil a LPC21xx zařízení. Jsem obeznámen s IAR a používali GNU nástrojů někdy. Jsem testování a ladění I2C a SPI komunikace s periferními zařízeními (Secure paměti a čtečky RFID), je nutné k tomu hardware emulace. Stáhnul jsem si software od [url = http://www.segger.com/cms/jlink-software.html] SEGGER Microcontroller - Embedded Software Solutions - ke stažení [/url] a lze jej připojit k LPC2103. Umím číst ARM obsah registru, ale nemůže číst / zapisovat do paměti. Chybová zpráva je, jak jste uvedl: ****** Chyba: SAM-ICE lze použít pouze u zařízení, ATMEL Nelze přečíst paměť. Jsem stále snaží najít nějaké jiné PC aplikace, která má přístup k zařízení přes LPC21xx SAM-ICE JTAG. devkitPro, OpenOCD, Yagarto,. . . Další návrh by ocenili. . . Díky předem.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back