Kód musí poslat AT příkazy pro SMS ve formátu PDU

A

amila133

Guest
Byl jsem schopen vytočit telefon pomocí PIC. Můj telefon podporuje pouze formát pro PDU. Studoval jsem o formátu PDU a poslal jsem SMS pomocí programu HyperTerminal v PC přes sériový port. Ale když jsem se stejnou metodiku v PIC to nefunguje. Potřebuji nějaký kód například dělat it.If máte prosím pošlete mi. To je můj kód.
Code:
 int i = 0; int j = 0; void main () {const unsigned char odst. [3] = "AT", const unsigned char pdumode [10] = "AT + CMGF = 0", / / ​​Select PDU režimu (o je uvedeno, 1 je uvedena pro textový režim), const unsigned char volby [17] = "ATD0716530115, \ n \ r", const unsigned char tpdu_length [11] = "AT + CMGS = 16", / / ​​délka zprávy const unsigned char message1 [47] = "069149170000F311000B914917560311F50000AA02C822", / / ​​unsigned short zprávu obdrží, / / ​​toPDU ("To je snadné posílat SMS", poslat), Usart_Init (9600), TRISB = 0; PORTB = 0 while (1) {for (i = 0; i

Hii amila, co Phonecell používáte? Myslím si, že zapomněl zavřít AT příkaz návratu vozíku. Příklad: Pro odeslání je nutné zaslat AT => "na" + char (0x0D) (tento znak návratu vozíku). Pokud je vaše připojení je v pořádku, pak se mobil bude posílat "OK" charakter. Myslím, že je třeba zkontrolovat tento znak jako první kontrole připojení, pomocí dotazování Methode nebo přerušení Methode. pro odesílání SMS pomocí PDU mód ==> "AT + CMGF = 5" + char (0x0D) (předat 5 znaků). Pokud je příkaz správně, mobil odpovědět znakem ">" nebo char (0x13). Takže je třeba zkontrolovat tento znak nejprve před odesláním formátu PDU. Na konci tohoto formátu PDU, musíte přidat CTRL-Z nebo chr (26). Mám ukázkový program pro 8051 v C (nikdy jsem použít PIC dříve). Pokud budete potřebovat, pošlu na vás. Doufám, že to pomůže. Deny (Bodat'z)

Velice vám děkuji za Vaši odpověď. Udělal jsem, co jste řekl. I když odesílání zpráv přes HyperTerminal je OK, ale když to Senda z PIC ukazuje CMS ERROR: 304. Jen jsem připojený telefon s PIC TX (PIC) -> RX (Telefon) RX (PIC)) -> TX (telefon) GND (PIC) -> GND (telefon) s tímto připojením všechny ostatní příkazy jsou v pořádku, včetně volby příkazu. Dostane chyba jen na SMS. Můžete poslat svůj program a schéma zapojení. Děkuji

Myslím, že je nutné převést mezi TTL a RS232 napěťové úrovně logické. PIC používá 5V, zatímco telefon používá asi 3v3 a 2v7 napětí. Můžete použít Zenner diodami nebo čip Maxim (MAX232). Pokud se mýlím, opravte mě prosím někdo

Ahoj, udělal jsem to pomocí MAX232. Ale to není práce. Bez MAX232 mohu všechny příkazy úspěšné, kromě odesílání SMS (v režimu PDU). (Chyba je + CMS 304). Mohu posílat SMS pomocí HyperTerminal není v PIC. Děkuji.

Také pracuji na podobný projekt, musím mikrokontroléru pokyn, telefon posílat SMS po zjištění narušení, i nitially jsem AT89C51 a dokonce napsaný kód, ale ztratil jsem, teď jsem jen mít PIC16F84, ale nemají žádný kód pro tuto , může někdo pomoci pliz? Díky předem

Ahoj Amila, říkal jsi, manaded Chcete-li volat pomocí AT příkazů. Věděli jste odeslat na příkaz z mikroprocesoru. Pokud ano, prosím pomozte mi na tom, jak to Didi. Jsem také se snaží / nedaří se stejným projektem. Díky

Co nezapomenout: PC ----> do MAX232 = Non Inverzní PIC ---> na MAX232 = invertovaný PIC ---> až MAX232 na MAX232 = Non invertovaný atd.. Neobtěžujte se s vodičem, použijte Bluetooth modul pro komunikaci se telefon mnoha podpora protokolu, např.: Dun, mapy, atd. doufám, že to pomůže

@ The_balistic může dát u AC ukázkový kód pro 8051 a diagram chci dělat práci na propojení a odesílání SMS pomocí mikrořadiče 8051, takže ur kód mi počáteční bod thank u

Ahoj amila a the_balistic, dělám projekt školy s použitím inteligentní TM1 GSM modul poslat SMS. Nicméně jsem se nepodaří vyzkoušet každý jednotlivý AT příkazy z tohoto modulu GSM. Mohl byste mi poslat jednoduchý kód, který test na příkazy z tohoto modulu GSM? Musíme využít přerušení v tomto případě? Můj e-mail je quangtientruong@gmail.com Díky moc. Quang Tien

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back