kódování v C pro propojení LCD s PIC24FJ128GA010

M

malhi

Guest
Nazdar
Já dělám svou inženýrské přípravy a mám jeden velký projekt na propojení s LCD 16 bit řadiče pic24fj128ga010 .. pomocí MPLAB
jsem tento problém v kódování
prosím, pomozte mi ...... jsem na tento kód, ale nefunguje#

include <p24fj128ga010.h>SFR ldata = 0x00D0SFR ldata = 0x00C0;#

define rs portDbit.0#

define rw portDbit.1#

define en portDbit.2

unsigned char ar []={" hello ");unsigned long int i, j, a;
void zpoždění (void);
void zpoždění (void)(for (i = 0; i <= 50; i )u (j = 1, j> 0, j -);)void cmd (void)(rs = 0;rw = 0;cs = 1;prodlení ();cs = 0;prodlení ();)neplatná data (void)(rs = 1;rw = 0;cs = 1;prodlení ();cs = 0;prodlení ();)int main ()(PORTE = 0x38;cmd ();prodlení ();PORTE = 0x0E;cmd ();prodlení ();PORTE = 0x0001;cmd ();prodlení ();PORTE = 0x0006;cmd ();prodlení ();PORTE = 0x0080;cmd ();prodlení ();pro (a = 0, a <6; a )(PORTE = ar [a];data ();prodlení ();)while (1);return (0);)

LCD řadič listy mají specifikaci pro inicializaci pochopitelně vaše vedení ani načasování specifikace (požadované zpoždění), ani je doporučená metoda pro nastavení rozhraní spolehlivě na 8-bit režimu (odesílání 0x38 třikrát).

Mohou zde být i další chyby, ale doporučuji k nápravě těchto místech první.

Při použití plné nám rozhraní, je to účinnější kontrolu obsazeno vlajkou, spíše než pomocí dlouhé prodlevy nutné pro některé pokyny, myslím.

1.By výchozího přístavu kolíky jsou vstupy, které u nich nakonfigurován jako výstup?Pokud ne nakonfigurovat pomocí TRISD listině.
2.Try používat určitou dobu, než intializing správce.
3.Try podívat na vaše intialization násl pro tato kontrola LCD manuální

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back