Kapacitní souběžně s VCO vstup na smyčce PLL filtr

K

kalbun

Guest
Ve 3. řádu PLL loop filtr, je poslední kondenzátor dal paralelně na vstup VCO. Ale přitom nejsme změnou kmitočtu VCO rozsahu? Nebo musí být tento kondenzátor třeba vzít v úvahu v projekční fázi? Možná, že inženýr RF zváží to jako idiot je otázka, opravdu RF není moje práce (nicméně z různých důvodů jsem v silnou potřebu naučit nějaké RF základě 8o)

Zdá se, že matoucí porty na vašem VCO. VCO má výstup RF port, kde RF / mikrovlnné kmitočty vyjít. Má také ladění napětí vstupní port. NO RF energie pochází z tohoto přístavu, takže přidáním kondenzátoru na zem tam nemá absolutně nic omezit rozsah ladění od části RF oscilátoru. (Ty mají zajistit, aby kontrolní smyčka nejde nestabilní kvůli kapacitní přidáte!).

Dobrý den biff44, moje pochybnost je přesně to. Vím, že signál přicházející z poplatku je čerpadlo dodáváno na ladění napětí vstupní port přes PLL loop filtr. Na ladění port, mohu očekávat, že najde Varicap. Nyní, když Varicap má - řekněme - kapacita 30-50 pF a dal jsem souběžně kapacitní 1 nF, pracovní frekvence VCO mého by měl nižší hodně, stejně jako ladění dynamiky. Jsem si docela jistý, tam je nějaký hlavní vina na můj nápad, ale já nejsem schopen zjistit, že

Tam musí být odpor / tlumivka indukčnost mezi kondenzátor a Varicap diody.

Dobrý den biff44, moje pochybnost je přesně to. Vím, že signál přicházející z poplatku je čerpadlo dodáváno na ladění napětí vstupní port přes PLL loop filtr. Na ladění port, mohu očekávat, že najde Varicap. Nyní, když Varicap má - řekněme - kapacita 30-50 pF a dal jsem souběžně kapacitní 1 nF, pracovní frekvence VCO mého by měl nižší hodně, stejně jako ladění dynamiky. Jsem si docela jistý, tam je nějaký hlavní vina na můj nápad, ale já nejsem schopen zjistit, že
Myslím, že jste didnt docela pochopit, co Biff44 se snažil říct:) signálové napětí do VCO je stejnosměrné napětí NENÍ a RF napětí, I dont vidět, že je třeba Varicap diody v tomto místě možná, pokud nám ukázal schemtic jste vyrábějící my všichni mohli nabídnout další pomoc:) Dave

Umožňuje být techincally přesné. Správně navržený VCO bude mít jen velmi málo RF energie pocházející z ladění portu. To by pravděpodobně být nejméně 30 dB pod výstupním RF kolíku moc úrovni. Takže můžete připojit velký kondenzátor na tuning port, a bude mít téměř žádný vliv. Pokud se podíváte pozorně na síťový analyzátor, může být frekvence RF 2 GHz oscilátoru skok 10 MHz, pokud připojit čepici tuning linii, ale jen kvůli malé netěsnosti účinky. Sakra, když rukou mávnete nad volný běh VCO, bude to pravděpodobně pohybovat mnoho MHz příliš. Ale velký kondenzátor bude mít velmi malý dopad - nebude omezovat šířku pásma ladění vůbec.

Poslední uzávěr třetího řádu loop filtr je zkrat na kostru, které by se dalo říct, je rovnoběžná s kapacitní vstup VCO. Vstup VCO čepice je považován v designu loop filtr, pokud jak říkáte výše, vari-cap je asi 40p a poslední víčko loop filtr je 1N pak kombinovaný kapacita je v toleranci 1N. Často je to případ, může být vstupní kapacita VCO budou ignorovány. Bylo by riskantní, aby se pokusila vytvořit smyčku filtr, který je výrazně uskuteční kapacity vstup VCO.

Přidáte-li paralelní capcitance na poslední čepice, PLL šířku pásma a fáze rozpětí by se mělo změnit, protože pól a nulu změnit, takže VCO možná není stabilní, nebo fázový šum nemůže dosáhnout vašeho objektu.

Dobrý den, opět, a děkuji za návrhy jste mi dali. Jak bylo požadováno, přikládám zde část schematicky ukazuje VCO. Prosím, nebuďte příliš krutý, pokud vidíte něco divného, nebo špatné. Jak jsem již řekl dříve, než já nejsem inženýr RF, ale z různých důvodů jsem povinen dokončit tento projekt - a já jsem sám. Návrhy a kritici jsou oba vítány. Tento obvod je založen na oscilátoru Vačkář a je v současné době pracuje v rozmezí 380 do 520 MHz s napětím 0,5-Varicap 4.5VDC. Pokud jsem dal kapacitní současně s varicaps, bych očekával, frekvenční rozsah snížení a MHz / V hodnotu snížit také. To je samozřejmě to, co chci, z tohoto důvodu jsem experimentoval zatím pouze druhý filtry, aby smyčky, bez povzbudivé výsledky. [Url = http://images.elektroda.net/52_1299192309.jpg]
52_1299192309_thumb.jpg
[/url]

Obávám se, že to není přesně typ Vačkář oscilátor, protože Varicap dioda je umístěna v nesprávném místě. Vysoká hodnota kondenzátoru (C22), ve vašem případě by měl být připojen k zemi, k oddělení v AC tranzistoru z rezonanční obvod. Pro vaši pracovní frekvence hodnota C22 je trochu vysoká, snižuje výstupní úrovně. Pokuste se řídit myšlenkou, že jsem spojená s využitím 100k série rezistor o Varicap line kontrolu. Snížení hodnoty Kopie můžete snížit MHz / V oscilátoru zisk. Oscilátor může potřebovat více tuning pro frekvenční rozsah.
32_1299235444.jpg

Děkujeme vám za vaši zprávu a návrh. Budu v první řadě dělat změny, které navrhují můj model LTSpice. Tímto způsobem jsem si alespoň naladit komponentů pro požadovaný frekvenční rozsah. Budu po výsledcích tady, to by mohlo být užitečné pro někoho jiného zájem o tuto diskusi.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back