Kaskády NF s MWO pomocí s-parametrů souborů

E

enrico

Guest
Ahoj všem, pokaždé, když se snažím plot šumu z kaskády pomocí standardních S-parametrů souborů týkajících zesilovače a filtry Mezitím jsem se upozornění v mikrovlnné troubě Office (nebo podobné jako Genesys) říká, že např. filtry není Obsahuje hlukových parametrů, tak proto zařízení budou považovány za tiché. Protože filtry jsou pasivní zařízení, takže šumu je to jejich vlastní vložný útlum Nedokážu pochopit, jak se kontury tohoto problému. Předpokládejme, že mám kaskádě dvou amplfiers s jejich plnou a příslušných S-parametrů soubory, které obsahují údaje o hluku a filtr mezi nimi. Filtr je také modelovat pomocí svých příslušných S-parametry, ale soubor neobsahuje data. Vzhledem k tomu šumu z filtru je pod velením vlastních vložný útlum, jak by tento problém vyřešit? (V případě, chci plot šumové číslo celého řetězce včetně filtru). Musí to být způsob, jak říct, že na simulátoru, např. v mikrovlnné Office od S21 (nebo S12), pozemek představuje vlastní šumové číslo. Jakékoli nápady jsou vítány!

Ahoj, jestli ti rozumím správně, máte Sparameters z každého zesilovače. Ale otázka je stejná s parametry patří hlukových parametrů, co mám na mysli, že potřeba nejen u S11, S22, S21, S12 i K, gamma min atd. jsem připevnil sparameters například s hlukem, podívejte se! David

Systém potřebuje pouze Simulator vložení ztráta pro výpočet NF, ale lineární Simulátor musí parametrů: Rn (ekvivalent šum odpor) a Fmin (minimální šumové číslo, které ve vašem případě je vložení ztráta)

Hy Kluci, díky moc za odpovědi. Ano, to je správné. S-parametry zesilovače obsahuje hlukových parametrů, jako jste se zmínil, ale filtr ne. V tomto případě, data, která jste si s prodejcem filtr se jen obsahuje celé S-parametrů (S11, S12, S21 a S22), ale neobsahuje údaje o hluku. Pokud ne, tak jak si je možné pozemek celkové šumové číslo těch, lineární zařízení spolu? Takže z toho, co jsem četl, že není možné, protože potřebujeme další údaje, jako je hluk pro filtr (y), pravděpodobně v důsledku neshody mezi prvky. Přesto, jak vidím z předchozích komentářů Fmin mohly být odvozeny z filtru útlumu, to je v pořádku a já mohu přidat to do S-matice par. A co Rn (Ekvivalentní šum odporu)? Veškeré vstupy jsou vítány z vaší strany. Každopádně díky moc za vaše předchozí komentáře.

Šumové číslo filtru je jeho vložného útlumu, takže celková šumu lze vypočítat sečtením vložného útlumu filtru a zesilovače šumové číslo.

Umožňuje "řekl u mít odkaz jako kdyby takto: AMP1 - Filter - AMP2 Dáme-li vše každý pak samostatné schematické a zkontrolujte, zda NF (na AMP, které potřebujete hlukových parametrů, jako jsme mluvili předtím, pokud jde o filtr, který není třeba nic kromě IL protože stejně jako si pamatujete IL = G = NF v pasivních prvků), pak poté, co uvidíte NF každého kaskády AMP všichni tři a ... David

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back