klávesnice program s enkodérem

J

john2020

Guest
Zdravím všechny

Hledám klávesnici program v jazyce C, který používá 74c922 kodér čipu.3x4 klávesnice je používán.Jsem opravdu zápasí s tím.Může mi někdo pomoct?Jak se vám Wright program tak, aby EPROM může říci, co klávesnici bylo stisknuto podle encoder čip?Přečetl jsem si v manuálu k 74C922 Zde je odkaz,

http://www.fairchildsemi.com/ds/MM/MM74C922.pdf

Musíte pouze nabídky 1 Řídicí signál do čipu, a obdrží 1 řídící signál z čipu, plus 4 datových bitů, které určují, které bylo stisknuto tlačítko:

Data jsou dostupná výstupní pin, kupodivu, vám řekne, kdy je k dispozici data (např. stisknutí tlačítka) pro vás ke čtení ze zařízení;

/ OUTPUT ENABLE vstupní pin umožňuje čipu výstupy, takže si můžete přečíst data (tj. stisknutí tlačítka);

A, B, C, D výstupních pinů zjistit, které tlačítko bylo stisknuto, v souladu s pravdivostní tabulky uvedené na P2 listu.
Ale jak impliment kód říct, aby to vypadalo pro data tam?
A budete potřebovat tabulku ASCII, jakož?Jakýkoliv pomoci chtěl bych být celek appreceated!

Zkuste použít PIC16F84A.Jeho jednoduchá a nepotřebujete extra čip pro dekódování klávesnice vstup.MPU přichází s 13 I / O linek, tak tam je mnohem větší prostor pro multiplexní klávesnice inp UTS.

Výpis z listu:

Citace:

Jelikož všechny skenování se zastavil, a všechny ostatní Y

vstupy jsou vypnuté, je druhým klíčovým neuznává dokud

První klíč je zrušeno a klíč odrazit obvody má reset.

Zdravím všechny,

Děkujeme za vaši suggestions.i bude vyzkoušet.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back