Koaxiální kabel pro vysoké napětí měření pulsu

M

mmv2062

Guest
Ahoj všichni, musím se připojit puls 500V vrcholu 50uS na osciloskopu pomocí koaxiálního kabelu. Jaký typ koaxiální bych měl použít? Snažil jsem se s RG11, ale podle specifikace Belden RG11, maximun napětí 300Vrms. Puls je odvozen z kapacitní dělitel (K = 800) ve vysoké napětí impulsu test transformátorů. Díky

300Vrms je průměrná. Vaše 500V je vrchol, jaký je váš průměr? Byste měli najít kabel přípustné svůj vrchol a průměrné současně.

RG11 je specifikován s 5 kVrms provozní napětí na nízké frekvenci. RF provoz bude navíc omezena skin efekt a dielektrické ztráty. Nedovedu si představit, že omezení platí pro váš problém.

Ano, samozřejmě, si uvědomit, že 500V puls bude foukat ven předním konci většiny standardních osciloskopů! Budete potřebovat odporový dělič napětí, a to by mělo být uzavřeno do kabelu je charakteristická impedance.

Ano, jsem pomocí sondy a osciloskopu 100X plánoval používat T konektor pro připojení 75 Ohm zakončení a osciloskopu sonda. Díky biff44.

Omlouváme se, ale příliš brzy ráno i hádat, ale to nemá smysl. Prosím, dejte nám náčrtek. Přesné detaily o tom, jak jste to zjistit, jestli to bude fungovat nebo ne.

Myslím, že koaxiální kabel by měl ukončit v 75 ohmů terminátor, aby se zabránilo odrazům. Ale musím se připojit osciloskopu sonda, která má 10M souběžně s některými kapacitní a BNC konektor, pak T konektor dovolte mi připojit koaxiální s terminátorem a osciloskopu sonda, pomocí BNC na F adaptéry typu. Systém funguje nyní bez terminátoru, koaxiální (cca 30mt) je připojen přímo k sondě. Tomto ohledu, podle mého názoru, vytváří oscilace ve vzestupu tep.

Jak již bylo uvedeno biff44, uzavřeno impedance, nízký odpor napěťový dělič by je logickým řešením, pokud optimální pulzní výkon je určena. Použití vysoké impedance osciloskopu pasivní sonda dělič napětí je samozřejmě možné, ale 75 ohmů ukončení přenosu linky je povinné. Vstupní kapacita osciloskopu problémový bude ještě způsobit, že některé úvahy, že je důvod, proč toto řešení nemůže konkurovat odporový dělič.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back