komunikace mezi master a slave zařízení pomocí RS-485

V

vrozený

Guest
Já jsem za použití zařízení Master (8051 ).....
A čtyři slave zařízení využívající (8051 )....

A já jsem pomocí RS-485 pro komunikaci mezi nimi .......

Mám problém při kód v C pro to .......

Tak plz každý zde může vysvětlit mi, jak psát kód v C pro sériovou komunikaci mezi master a slave zařízení .....

Komunikace pomocí RS485 je téměř přímočaré, pokud používáte USART.Měl by být vždy pouze jeden mistr a tolik otroků jako ovladač umožňuje (obvykle 32).Do nezapomněla připojit terminační odpory na konečný bod výrobního řetězce, pokud chcete používat vysokou rychlost přenosu dat (tip: začněte nízkých rychlostech).
Kdykoli otroci by měla být vždy pooling příchozí data, aby zjistili, zda se shoduje s jejich adresami.Pokud ne, jsou údaje o výmětu.Pokud ano, přijímat data a po dokončení odpověď pokud o to požádá.Prosím, vyčkejte na údaje, které budou kompletně zaslány před zodpovězením (to zahrnuje STOP bity poslal master).Pokud velitel požaduje odpověď, musí disconnet své řady řidič krátce poté, co byla převodovka byla dokončena a turn-na přijímač.Některé timeout systému, musí být provedena.
Jediným problémem v tom je, že nemůžete odesílat informace pomocí binární formě, jinak žádné údaje byte může být zaměňovány s adresou byte.Takže obvykle, všechny údaje (včetně adresy) je třeba převést na jinou formu.ASCII je nejčastější, ale můžete zvolit jakékoliv jiné, které chcete.Některé USARTs (nevím, jestli vaše CAN) jsou schopny přenášet 9 bitů řetězce.V takovém případě můžete nastavit devátý bit uvést zbývajících 8 bitů je adresa a udržovat ji v 0 uvést zbývající bity jsou data.V tomto případě můžete přenášet usin pouze binární podobě.

Můžete položit post ftopic389908.html # 1262440 a upravit kód C.

Nepoužívejte po stejné.Ty ger Pozor!

jde o
Bassa

Vážení Bassa
Máte komunikační ukázkový kód pro RS-485?
Pokud máte prosím pošlete mi.
Budu velmi vděčný pro vás.

A díky za výše uvedené pomoci.

šek Podobné téma: střední dolní části této stránky

vlastně jeho není těžké, musíte nastavit hardware první, jaký typ hardwaru používáte?

Po tomto je potřeba vymyslet protokol, který je srozumitelný pro všechny otroky a master.

například.

<cílová adresa> <source adresa> <payload data> <checksum>

Vážení arbj

Díky za radu.
ale můžete mi prosím dejte mi nějaké ukázkový kód tak, že dovedu pochopit.

Máte-li říci, že jsem si upload mé informace o projektu, které chci udělat.

Dobrý den, jsem Sebastian z Argentiny, a chtěl jsem vám ukázal
realizace komunikace mezi master a slave rs432
protože mám provést protokol, který kontroluje
teplota.

díky

pauloynski napsal:

Jediným problémem v tom je, že nemůžete odesílat informace pomocí binární formě, jinak žádné údaje byte může být zaměňovány s adresou byte.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back