kroužek oscilátor design problém

P

ppat2006

Guest
Snažím se postavit 5 etapy jednoho skončil prsten oscilátor v Simulinku (Matlab). Jak nastavit zpoždění propagace každé fáze měniče se dostat na požadovanou frekvenci? také jaké parametry nastavit pro PMOS a NMOS L, W, Kp, Kn, Vt atd. Vzal jsem si nějaké hodnoty z výzkumné práce, jako je (W / L), p = 5 / 2, (W / L), n = 3 / 2 , VTN = 0,6 V a VTP = 0,53 V, tox = 25 nm, Ld = 0.1um. Nastavil jsem řešitel v Simulinku jako ode15s a výstupní kapacita = 1pF. Nejsem dostat dobré obdélníkovou vlnou. to vypadá jako sinusový. tak je to správné nebo nesprávné. Také je nutné dát vzrušující impuls ke smyčce. plz pokud někdo má znalosti v Matlab / Simulink, odpověď.

Ahoj .. Hodnoty se zdají být správné. Myslím si, že je třeba zvýšit počet etap, tak, že je sinusový vhodně tvarovaná do náměstí vlně. Právě teď, jak často se vám daří? S pozdravem Vaibhav

cca. 200 MHz

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 08:56 ---------- Předchozí příspěvek byl v 08:55 --- -------</span></span>
a jak chk zpoždění každé fázi Simulink / matlab?

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">--------- - Odeslat zní v 09:00 ---------- Předchozí příspěvek byl v 08:56 ----------</span></span>
i když u moci dát třeba víc konstrukce z 5 oscilátoru etapy prsten se všechny hodnoty a podobně pro CMOS oscilátor diferenciální kroužek

Jisté je, že nebudete mít obdélníkovou vlnou. Musíte také model nelinearity smyčky.

Jak model nelinearity smyčky. plz poskytnout kompletní řešení

Pro každý stupeň udělat zatáčku a najít dc vlastnost každého měniče a potom přidejte tuto vlastnost pro každou etapu. V Simulinku je měkký omezovač bloku, můžete ho použít pro tento účel.

Pro přesné simulaci, pls použít tranzistor-úroveň simulačních nástrojů (jako koření nebo přízrak).

Dobrý den, není tam žádný soft limter bloku v Matlab-Simulink. Také jste řekl přidat charakteristické pro každou etapu. Já jsem, nechápu? můžete dát hotový připravený Simulink soubor z 5 etapy prsten OSC a cmos diferenciální prsten osc? je to naléhavé.

View attachment 54203 Zde jsem připojený jednoduchý 5 stupni kroužek rezonátor Simulink souboru. Každá etapa se skládá z Laplaceovy transformace (což můžete pól každé etapy) a charakteristické DC měniče (pomocí look-up tabulky. Stačí přidat si dat) a pak tvrdě omezovač. Také jsem přidal stimulace pro start-up z oscilátoru. PS: použít soubor, změnit příponu souboru z txt na mdl...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back