Který design software vhodný pro lesní roh design antény?

A

akmsali

Guest
Vážení kolegové, [align = ospravedlnění: 4428cb2ee8] Já jsem pracoval na konstrukci antény rohu pracovní přibližně 8 až 9 GHz frekvenční rozsah. Může u recommmend mi nějaký software antén, kde bych mohl navrhnout Horn anténa, může být provedeno simulace, její vyzařovací diagram, jeho šířka svazku, mohou se její zisk uvedené na software. Čekání na počátku odpověď [/ align: 4428cb2ee8]. Poděkováním

Pokud je to jednoduchý design, existuje mnoho vzorců kuchařka a příklady.

Dobrý program pro takové problémy je HFSS z Ansoft. S tímto produktem můžete najít nějaké Ноrn antény příklady.

Většina 3D simulátory EM-může být použit pro tento problém: @ nsoft H / F / S / S CST MWS IE3D FEKO FEML @ b a další. S pozdravem, Kit--skvělé

Nejlepší software pro lesní roh design v obchodě podle mého názoru jsou WASP-NET nebo MICIAN.

Ale MICIAN a WASP-NET pracuje pouze s jednoduchými-clony-typu rohy. Pro ex. 'hořel-ven' vlnité roh s drážkami otvoru disku nelze simulovat s tímto progs.

Nejsem si jistý, ale s MICIAN WASP-NET je možné simulovat drážkami otvoru, protože používá maminka Metod na analise exetrnal na roh.

Firsly musíte vědět, teorie velmi dobře, že to není tak snadné, jako si myslíte. Zde si vynikající: sm28: kniha ~ http://www.ece.rutgers.edu/ orfanidi / ewa , v kapitole 17 je vysvětlen roh anténa s příklady Matlab. Nyní si můžete spočítat záření patern. Pro impedance analyzovat, co potřebujete EM softwer, Wipl-D je nejlepší pro problémy, jako je tento, ale je to komerční program. Zde si jeden dobrý program zdarma 4nec2 na http://www.qsl.net/wb6tpu/swindex.html Buzení monopole je v centru vlnovodu a budete mít 100oms reaktance Abot, s pohybující se monopole reactanse lze neutalized.

Chcete-li yuyu: Já se rozumí zvlnění kolem rohu, které produkují povrchových vln. Také nechápu, jak simulovat objektiv v rohu otvor s WASP-Net?

Myslím, že hf $ $ je velmi dobrá ve 3D elektromagnetické simulace, a velmi dobrou přesnost, ale časově náročné, a je třeba obrovská paměť

Tam jsou některé přesné a exaustive software shromažďovány a upravil Cayrle Sletten. Jsou to staromódní DOS a Fortran software, ale myslím, že oni jsou nyní zdarma. Zkuste se zeptat přímo pana Sletten, on je nyní retaired, najít to na domovskou stránku na internetu. Měkké. sběratelským účelům mohou vypočítat co-Pattern, kříž-Patten, fáze centra, apod., a rovněž může navrhnout zvlnění mechanické rozměry. měkké. zahrnují design obou vlnité nebo hladké rohy zdí, nebo kónické piramidal.

Můžete použít Sabor-Leandro de Haro (leandro@gr.ssr.upm.es). : D

Myslím, že můžete pomocí mnoha různých programů pro analýzu roh antény. HFSS je pravděpodobně lákavá s jeho rozhraní, ale je to velmi časově náročné a paměti, alespoň pro projekty, které jsem udělal s ním. Existuje několik volných programů, ale jediným problémem je, že nemusíte získat technickou podporu a jakosti, příruček, takže byste strávit spoustu času se naučit, jak používat tyto programy. Doporučuji WIPL-D, já používám pravidelně. Je to obecný 3D řešič, a analyzuje rohy s lehkostí. K dispozici je profesionální verze volala WIPL-D Pro, ale tam je také low-cost verze, která stojí pár set $. Možná jsem zvuk emocionální, ale WIPL-D mě vytáhl z nějaké vážné potíže s návrhem v minulosti. Mimochodem, já nejsem pracovat pro ty lidi, pokud vás zajímá. S pozdravem, Axel

[Quote = nadýmavé] Pokud se jedná o jednoduchý design, existuje mnoho vzorců kuchařka a příklady. [/Quote] Můžete navrhnout nějaké kuchařka pro vzorců? Jsem stále přilepená

Jen příklad odpovídající simulací se Momentová metoda: [url = http://www.emcos.com/html/emc_studio_application_examples/example_18_horn_antenna.html] EMC Studio: Horn anténa modelování [/url]

CST má grafické rozhraní, které je podobné tomu HFSS a lze je použít téměř stejným způsobem. Ale CST je vhodnější pro spuštění simulace v širokém frekvenčním rozsahu, protože software je čas běží rychleji domény řešič s širším frekvenčním rozsahu.

HFSS je zjevně schopná se vypořádat s tímto, jak je uvedeno několikrát výše. Micorwaves 03. 1966 má vynikající kuchařka pro rohy "Tabulky Snadné Horn Design" Tom Milligan váhy pro hranatý rohy IEEE Antény a šíření časopisu 10. 2000 je další reference, které mohou být užitečné.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back