který je pro mě nejlepší?

Z

záštitou

Guest
ahoj všichni
Chci jen, aby začal svůj projekt pomocí mikrokontroléru spolu s PIR senzor (pohybové) a některé polovodičové relé (může vyvolat 220 V AC s 5 V DC) pro ovládání světla, zapnout, vypnout, a to pokud možno stmívač funkce bude zní to poprvé, co jsem se zabývají mikroprocesory, chci se zeptat, který mikro bude pro mě nejlepší?8051, nebo AVR?, který z nich má lepší PWM instrukce?

nazdar
Nevím AVR.ale 8051 má NOE PWM pokyny.
Vím, že má PIC.vyzkoušet všechny PIC mikro regulátory.může být užitečné pro 16F84 u.
výhody, op pic, že je snadné se naučit.a snadno se dostanete programátor (u stavět jednoduché), také v curcuit debugger také snadno stavět.
hodně štěstí

Salam

Ahmed

PWM není provedena prostřednictvím instrukcí, se provádí prostřednictvím časovače PWM.Existují 8051, AVR a vědí, že to dokáže.Váš úkol je hardwarové rozhraní.Získejte mikrokontroléru kit, že víte, jeden z vašich přátel je znát.Vaše výpočetní funkce lze provádět s mikrokontrolérem běžící na 1 kHz.

Bob

bobsanjose napsal:

PWM není provedena prostřednictvím instrukcí, se provádí prostřednictvím časovače PWM.

Nazdar

Začal jsem s různými 8051 především z Philips, atmel, cygnal nakonec skončil pomocí AVR.

Můj hlavní důvod pro použití AVR byla jeho ISP (in-okruh možností programování) a podpora k dispozici od ATMEL.Měl jsem možnost dělat 3 programátory (1 paralelní a sériové 2) sám.Assembler je k dispozici od ATMEL a je verys pěkné.Vzhledem k tomu, cygnal nabízí pro ISP 8051, ale nejsem schopen získat veškeré informace o jednoduchý paralelní port programátory.Musím používat cygnal hardware.

Další věc, dobrý AVR nad 8051 je, že nastavení I / O, je mnohem snazší.Například pokud si nastavit pin portu jako RS232 (RxD TxD), pak hardwarová konfigurace se provádí automaticky.

Další poslední dobrá věc, o AVR je, že můžete získat mocné μC DIL v balíku, který je jednodušší pájky na univerzální DPS.

DíkyAdded po 12 minutách:Nazdar

Promiň, že jsem vynechal z části PWM.Použil jsem kovové PWM před použitím philips 8051 derivát.

Zda použít hardwaru nebo softwaru PWM, závisí na dostupných zdrojích a váš cíl.Mám-li student bych použít software, PWM se učit a demonstrovat jeho provedení (za předpokladu, nejsem pozadu).Pokud se však dělám složité komerční produkt s použitím interupts, RS232 atd. Já bych raději používat hardwarové PWM.

Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back